USR-PLUS, împotriva distrugerii ultimei plaje sălbatice din România. „Vom face totul pentru a împiedica masacrarea”

1951
1

Articole de la același autor

Ultima plajă sălbatică din România, plaja de la Corbu, este pe cale de dispariţie. De ceva timp mai multe echipe de muncitori s-au instalat pe plaja sălbatică de la Corbu şi au demarat construirea unor imobile din beton. Senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi, a luat atitudine şi a susţinut o declaraţie politică în Plenul Senatului în legătură cu acest subiect.

Remus Negoi acuză Primăria Corbu că a oferit avize pentru a se demara aceste construcţii. Totodată, el îi acuză şi pe reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, dar şi pe cei de la Agenţia de Mediu.

„Sute de apartamente din beton se construiesc la Corbu, pe plaja sălbatică din interiorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Această construcţie, denumită oficial Sat Pescăresc, este de fapt un ansamblu rezidenţial grandios. Am adus în atenţia colegilor mei senatori această situaţie printr-o declaraţie politică pe care am susţinut-o în plenul Senatului şi am subliniat faptul că acesta ar trebui să devină un caz naţional, o nouă Roşia Montană. Cum a fost posibil ca un teren aflat pe o rezervație naturală să devină teren privat pentru niște construcții monstruoase, ce nu-și aveau locul sub nicio formă acolo? Cum Primăria Corbu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Inspectoratul de Stat în Construcții şi Agenția de Mediu au dat avize și autorizații pe bandă rulantă pentru a gira oficial acest proiect monstruos?

Cum este posibil ca politicienii care s-au perindat prin funcții publice de-a lungul timpului să nu fi luat absolut nicio atitudine împotriva acestei abominabile construcții? Noi, cei de la USR, vom face absolut totul pentru a împiedica această construcție şi masacrarea ultimelor arii naturale protejate şi ar fi bine ca şi politicienii de la PSD şi PNL să se alăture acestui demers, deoarece distrugerea mediului ne afectează pe toţi în egală măsură”, a transmis senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi.

În plus, parlamentarul a dezvăluit că a făcut o vizită pe plaja sălbatică de la Corbu şi a rămas surprins de faptul că în acea zonă se construieşte un bloc, cu etaj şi parter, iar betonul este turnat cu ajutorul unor utilaje grele, lucru interzis, deoarece în zonă nu este permis accesul mijloacelor de transport.

„Am fost personal la faţa locului şi am constatat că ceea ce se construieşte pe plaja virgină de la Corbu este un bloc în toată regula, cu etaj şi parter şi, deşi în perimetrul rezervaţiei este interzis accesul mijloacelor de transport, constructorul foloseşte utilaje grele pentru a turna betonul. Aşadar, pe o plajă sălbatică, considerată una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din Europa, într-un areal de rezervație naturală, are loc măcelărirea ideii de rezervație naturală. Plaja de la Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, Sit Natura 2000 şi deşi, potrivit legii, în aceste locuri protejate sunt interzise construcțiile care afectează habitatul, investitorul a obținut avizele”, a mai spus Remus Negoi.

Reprezentanţii USR-PLUS din Constanţa au demarat şi o campanie pe Facebook, aceştia îndemnând lumea să semneze o petiţie cu ajutorul căreia construcţiile să fie oprite.



Comentează știrea

Guvidele USR-ist
21 februarie 2022
Conul Remus si petițiunea

Domn Negoi &Co. fac doar propaganda.Petitiile si vorbele in vant din parlament inseamna doar propaganda ieftina.Vroia sa faca ceva concret , faceau plangere penala la DNA.Posta public plangerea , cu numar de inregistrare. Daca procurorii DNA nu miscau nimic atunci le facea plangere la Inspectia Judiciara si-l interpela public pe Procurorul general de la tribuna parlamentului. Petitia in Romania este egala cu un sul de hartie igienica (una ieftinache ,nu Zewa). Fapte concrete domnule Negoi, nu vorbe-n vant ca sa umpleti Facebook-ul! PS. Apropo , unde este mare ecologist si iubitor de natura Liviu Mihaiu? Daca nu mai este guvernator al Deltei si nici un bașkan gen Vântu, nu mai este ecologist si iubitor de natura.Unde sunt cei de la Greenpeace Romania?De ce nu se leaga cu lanturile de betoanele turnate pe nisip sau de portile DNA C-ta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5214 secunde