Se mai organizează referendum la Agigea? „Sunt oameni care spun că nu au semnat. Au fost sesizați procurorii”

4810
2
Se mai organizează referendum la Agigea? „Sunt oameni care spun că nu au semnat. Au fost sesizați procurorii” - rgbfondagigeacopy-1642616842.jpg

Articole de la același autor

Organizaţia USR-PLUS Agigea a anunţat în urmă cu câteva zile că semnăturile strânse în ceea ce priveşte organizarea referendumului pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu au fost validate. Iată, însă, că asistăm la o răsturnare de situaţie.

Mai exact, primarul Cristian Cîrjaliu a declarat, în exclusivitate, pentru „Cuget Liber” faptul că aceste semnături nu au cum să fie validate.

Edilul a prezentat dovezi clare care arată faptul că există oameni în comuna Agigea care au declarat în scris că nu au semnat pentru organizarea referendumului, deşi numele lor se află pe listele celor de la USR-PLUS.

De asemenea, primarul a mai spus că există persoane care au declarat că deţin domiciliul în comuna Agigea, deşi ele locuiesc în alte localităţi.

„Referitor la listele care au fost strânse de către organizaţia USR din Agigea şi însuşite de USR Constanţa, pot să spun că au fost strânse neîntrunind condiţiile legale un număr de 2004 semnături. Din acestea, Evidenţa Populaţiei a invalidat un număr de 76 de semnături. Persoanele în cauză ori au prezentat date cu caracter personal nereale, ori şi-au declarat în fals domiciliul pe Agigea. Sunt foarte multe persoane care aveau domiciliul în altă localitate şi acestea au declarat că au domiciliul în Agigea. Aici este săvârşită o infracţiune. Nu ai cum să declari domiciliul într-o localitate pentru a demite primarul, tu având domiciliul în altă localitate. Au rămas 1928 de semnături, adică 67 de semnături care ar fi peste baremul care trebuie îndeplinit, 25 la sută. Aici avem o surpriză. Ca să poată să strângă aceste 67 de semnături, au trecut pe acele tabele persoanele de două ori. Sunt 67 de semnături dublate. Am făcut către Prefectura Judeţului Constanţa o adresă, le-am adus la cunoştinţă că trebuie să verifice cele 67 de semnături dublate, iar până la ora actuală prefectul nu a făcut nimic”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.


Mai mult decât atât, primarul Cristian Cîrjaliu deţine dovezi clare despre un cetăţean care locuieşte, în prezent, în Australia şi de patru ani nu s-a întors în România. În ciuda acestui fapt, numele persoanei se află pe listele celor de la USR-PLUS.

În această situaţie se mai află şi un bărbat internat într-un sanatoriu care nu a părăsit locaţia şi numele său apare pe liste, dar şi câteva persoane care locuiesc în Londra şi care au declarat că nu se aflau în ţară în luna martie a anului trecut.

„Un domn care locuieşte la ora actuală în Australia şi de patru ani de zile nu a venit în România este trecut pe acest tabel. Este vorba despre T.E. Cei de la USR ştiau de lucrul acesta. S-au folosit de persoana în cauză şi au falsificat 25 de semnături. După care mai avem aproximativ 30 de semnături falsificate, adică cele de la cetăţenii care vin şi spun că ei nu au semnat pe acele liste. Adunând toate aceste informaţii, constatăm că nu mai este întrunit cvorumul de 25 la sută pentru organizarea referendumului. Trebuie să analizăm şi infracţiunile săvârşite. Mai există un domn internat care se află într-un sanatoriu din 2018 şi de acolo nu a putut să părăsească sanatoriul. El suferă de o boală gravă. Nu are cum să semneze. Nimeni nu s-a dus la uşa acelui sanatoriu să îl pună să semneze. Mai există persoane care locuiesc la Londra şi care nu s-au aflat în ţară în luna martie. Acele persoane mi-au zis că cineva le-a furat datele cu caracter personal şi a semnat în locul lor”, a explicat Cristian Cîrjaliu.



„Dacă referendumul se va organiza, infracţiunea va fi ridicată la rang de lege”


Cristian Cîrjaliu nu crede că referendumul va fi organizat şi spune că cei care au săvârşit toate aceste infracţiuni trebuie să plătească.

În plus, edilul a menţionat că Primăria Agigea a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în acest sens şi mai spune că îl înştiinţează regulat pe prefectul judeţului Constanţa de declaraţiile în scris ale oamenilor care spun că nu au semnat pentru organizarea referendumului.

„Dacă acest referendum se va face în urma falsificării datelor cu caracter personal şi a semnăturilor unor persoane, înseamnă că trăim într-o Românie corectă, este ceea ce ne-am dorit, adică infracţiunea să fie ridicată la rang de lege. Din punctul meu de vedere cei care au săvârşit aceste infracţiuni vor plăti. Există plângere făcută la Parchet de către Primăria comunei Agigea. Cei de la USR au folosit datele cu caracter personal ale persoanelor în cauză, ilegal, având în posesie toate tabelele cu datele de identificare a acestor persoane care au fost cerute cu ocazia alegerilor locale din 2020. Eu îl înştiinţez încontinuu pe prefectul judeţului Constanţa că vin cetăţeni la primărie şi declară că nu au semnat. La ora actuală nu există nici un ordin de prefect privind validarea”, a concluzionat Cristian Cîrjaliu.


Rămâne de văzut ce decizii vor lua autorităţile responsabile şi dacă referendumul pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu se va mai ţine. 



Comentează știrea

Constantin
20 ianuarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Sectorul 1 București!

NuConteaza
20 ianuarie 2022
Vrem liniste

Ne-am saturat de minciunile astora de la USR din Agigea. Semnat: fost USR-ist actual PSD-ist (am fost orb si nu am vazut realitatea)

Pagina a fost generata in 0.4062 secunde