Consilierii au căzut la pace! Constanţa va avea o promenadă pietonală pe traseul Portul Tomis - Mamaia

7271
7

Articole de la același autor

În ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii locali din Constanţa au votat amendamentul USR-PLUS privind refacerea studiilor în vederea transformării proiectului cunoscut drept „şoseaua de coastă” în promenadă pietonală. Proiectul vizează actualizarea documentaţiei în vederea construirii unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, din zona Modern în zona Pescărie, pentru a se asigura un flux de circulaţie pietonală şi pentru biciclişti.

Preşedintele USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a vorbit pentru „Cuget Liber” despre acest proiect.

„Acesta este un proiect care se regăseşte în programul nostru – Constanţa renaşte – al lui Stelian Ion, pentru candidatura la Primăria Constanţa. A fost prins ulterior şi în negocierile pe care le-am avut cu cei de la PNL într-un protocol şi acum am insistat pentru modificarea proiectului din interiorul bugetului. În buget era trecută partea de actualizare documentaţie pentru Riviera Tomis. Însă, Riviera Tomis este şoseaua de coastă. Drept urmare, am intervenit asupra proiectului şi

ne-am îndreptat către reactualizarea documentaţiei cu integrarea Promenadei Mării Negre şi înlocuirea Rivierei Tomis cu aceasta. Există aici studiu de fezabilitate şi cercetarea impactului asupra mediului, protejarea şi conservarea taluzului către un mediu cât mai natural şi bineînţeles completat cu toate anexele legate de spaţii verzi sau diverse locaţii pentru recreaţie”, a declarat pentru „Cuget Liber” liderul USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Caragheorghe a explicat faptul că lucrările nu vor începe în acest an, însă este posibil să se intervină în zona Faleză Nord, acolo unde se află o bucată de promenadă construită încă de pe vremea comunismului.

„Promenada ar putea măsura vreo 7-8 kilometri, dar există şi zone în care trebuie să ne spună conceptul de proiect cum se poate interveni în acestea. Peste anumite zone de taluz se poate interveni, peste altele nu prea avem cum, decât dacă vom desfăşura intervenţii mai complexe. Lucrările nu vor începe în niciun caz în acest an. Acest an este pentru documentaţie şi pentru schimbarea paradigmei din şosea de coastă în promenadă. În schimb, anul acesta, în funcţie de cum se termină documentaţia la îmbunătăţirea mediului urban în cartierul Faleză Nord, în respectivul proiect se vor prioritiza zone şi acolo se află deja o bucată din această promenadă care există din vremea comunismului între străzile Grozeşti şi Ciprian Porumbescu. Acolo trebuie intervenit asupra acestei părţi care trebuie reamenajată. Anul acesta, dacă există vreo şansă să se intervină, este în această porţiune. Mai departe, este o chestie care se va desfăşura pe un termen mai lung. Faptul că acest proiect a fost aprobat pe noi ne bucură. Am stat în negocieri vreme de trei întâlniri şi ne-am chinuit să convingem pe toată lumea să introducem toate aceste chestiuni. Am trecut prin momente în care credeam că nu se va întâmpla nimic”, a explicat Dumitru Caragheorghe.


Comentează știrea

fani
15 februarie 2022
solutii

Uraaa... bagam pe repede inainte bani pentru avansul lucrarilor de demolare si apoi asteptare...Pregatite cateva zeci de mii de borduri ,sute de mii de dale din diamant ,si mai ales sute de metri cubi de betoane ! Mobilierul stradal este deja in depozite

Constantean
15 februarie 2022
Palaz

Pai și claudelu palaz care și-a însușit o alee cum o sa faceți cu el saracu, ii darmați piscina, ca doar e stăpân pe aleea ce trebuia sa fie promenada

Virgil
15 februarie 2022
Zelul Primarului

Este uimitor cum acest Primar pretinde demolarea unei biserici, in timp ce zeci de alte dosare in care se stabileste obligatia Primarului de a demola lucrari de construire facute abuziv la diferite imobile , pur si simplu nu se misca! Solicit dlui Primar sa actioneze in toate situatiile,nu numai in cazul bisericii de la Macul Rosu! Ce vrea sa demonsteze Primarul prin aceasta scrisoare deschisa? Ca aplica legea si hotararile judecatoresti ? Sa vorbeasca cu avocatii si juristii din Primarie si sa vada cate dosare sunt lasate in nelucrare !!! Este o primarie mai nefunctionala decat pe vremea lui Fagadau!

unul dintre noi
15 februarie 2022
bugetul orasului

in mod cert, constantenii isi doresc parcari, parcuri, verdeata! nu biserici, sunt mult prea multe, una per cartier e prea de ajuns! nu cluburi de pensionari, ca orasul nu este azil! vrem oras pt toti locuitorii , nu doar pt pensionari, nu doar pt asistatii sociali ( pe banii nostri) nu doar pt cei cu 4-8 clase!

Cetatea al Constanței
16 februarie 2022
Primărie

Niste panglicari ordinari. Au ocupat cu parcările lor cu plata tot orașul astfel încât cei care au mașini le supra-aglomerează pe cele fără plată. În loc sa descongestioneze orașul nu au făcut decât să-l strice. Niste ordinari. Ca și constănțean plătesc impozite la primărie iar ei în loc să mă protejeze mă pun la egalitate cu cei din alte orașe care nu plătesc impozite pe Constanța. Mai grav este că miliția locală dă amenzi pentru parcările de pe trotuare acolo unde se respectă distanta de 1,8 m trotuar lăsat liber, iar unde ocupă tot trotuarul nu. Iar în intersecții la mai puțin de 5m le lasă parcate cât mai îndurăm proștii. Când au nevoie de bani de cheltuieli trimit hoții să de-a amenzi. Rușine primare marș la tine la Eforie cu toți pușcăriașii tăi din primărie

Mihaita
16 februarie 2022
Trotuare lipsa

Noi vrem promenada din Constanta pana in Mamaia dar orasul nu are trotuare...alea care existau au desenat abuziv firma de casa a Primariei dungi pe asfalt si cica au facut parcari.....si alea platite......pai nene chitac numai soferii au prioritate??

io dixit
6 martie 2022
meserie te halesc

cine merge pe jos 8km pe caldura vara? cine merge iarna pe jos 8km pe un vint de te kci pe tine? trebuia sa ramina riviera, nu promenada!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2422 secunde