Ce proiecte de investiții pentru bugetul acestui an au consilierii de la USR Constanța

314
Ce proiecte de investiții pentru bugetul acestui an au consilierii de la USR Constanța - fondusr-1642528495.jpg

Articole de la același autor

În urma analizelor făcute, atât asupra actualei propuneri de buget, cât și în decursul anului 2021, consilierii municipali de la USR Constanța, împreună cu viceprimarul Florin Cocargeanu, propun alocarea unor sume din buget pentru implementarea mai multor proiecte pe care le consideră importante pentru orașul Constanța și, implicit, pentru comunitate.

Consilierii locali USR-PLUS consideră că nu este nevoie de sume colosale pentru proiecte ce se pot dovedi extrem de benefice pentru constănțeni. La fel ca în 2021, aceştia mizează în continuare pe eficientizarea cheltuirii banului public, pe transparență și consultarea cetățenilor. Chiar și publicarea în acest an, la inițiativa USR Constanța, a bugetului într-un format de tip tabel (Excel) ușor de parcurs, este un pas către o mai bună transparență, pentru ca fiecare cetățean să poată vedea clar în ce direcții este propusă cheltuirea banilor publici.

De precizat că o parte dintre proiectele USR Constanța, adoptate în ședințele Consiliului Local în decursul anului 2021, cum ar fi bugetul participativ sau amenajarea de spații dotate cu echipamente de exerciții fizice au fost identificate în actuala propunere de buget.

USR-PLUS Constanţa încurajează cât mai mulți constănțeni să consulte propunerea de buget local de pe site-ul Primăriei Constanța și să trimită propunerile și sugestiile pe care le au.

Există 20 de proiecte propuse de cei de la USR-PLUS Constanţa, iar în continuare le vom aminti pe cele mai importante dintre acestea.

Unul dintre ele ar fi studiu de fezabilitate privind amenajarea unui nou parc public în Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum. În dezvoltarea acestui proiect se vor avea în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști; instalații și echipamente de recreere pentru copii; realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video și WI-FI, dotare cu mobilier urban. Suma propusă este de 250.000 lei.

Un alt proiect îl reprezintă studiul de impact și studiu de fezabilitate privind Promenada Mării Negre. Aceste studii vor fi comandate în vederea construirii unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern la Pescărie, pentru a se asigura un flux de circulație pietonală și pentru bicicliști, cu utilizarea unui design structural și detaliat atent pentru a minimiza impactul asupra mediului. Suma propusă este în valoare de 300.000 de lei.

Se va organiza un concurs internațional de soluții pentru edificarea unui Parc Tematic în municipiul Constanța. Pentru sporirea atractivității orașului în extra-sezon, USR-PLUS Constanţa are în vedere realizarea unui parc tematic care integrează spectacole, servicii alimentare, comerț cu amănuntul. Parcul tematic trebuie să constituie un suport pentru serviciile de turism din Constanța și Mamaia, iar suma propusă este de 150.000 lei.

Sportul este foarte important pentru o comunitate, astfel că USR-PLUS Constanţa propune un studiu de prefazabilitate Arenă de Tenis – Parc Tomis Plus. Reprezentanţii USR Constanţa consideră că arena de tenis trebuie să fie construită pe un alt amplasament decât cel propus în proximitatea stadionului „Gheorghe Hagi” și propun ca acest amplasament să fie în zona de nord a orașului, între Bd. Tomis, Bd. Madrid și calea ferată. Suma propusă este în valoare de 50.000 lei.

Acestea sunt doar câteva din proiectele propuse de consilierii USR-PLUS Constanţa pentru viitorul oraşului de la malul mării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5455 secunde