Închirierea parcărilor din cartiere ar putea fi amânată. „Este nevoie de o repartizare transparentă!”

4797
8

Articole de la același autor

Închirierea locurilor de parcare pe lângă blocuri, în cartiere, ar putea fi amânată un an de zile. Practic, acei constănţeni care au deja un loc de parcare de reşedinţă închiriat îl vor putea păstra până la finele anului 2022, când se va face o nouă repartizare, la care vor putea participa şi cei care nu au parcare.



Consilierii locali constănţeni vor vota marţi, 28 decembrie, dacă sunt de acord cu modificarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 123 din 2021 privind „Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa”. Iniţiatori sunt grupul consilierilor PNL şi grupul consilierilor USR, iar proiectul a primit avize de la Comisiile de specialitate nr 1, 3 şi 5.



„Alături de consilierii locali PNL, am reuşit prelungirea termenului maxim de valabilitate a contractelor de închiriere pentru parcările de reşedinţă precum şi a contractelor de închiere pentru locurile de parcare, încheiate cu SC Confort Urban SRL în baza HCL 221/2017. Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 faţă de 31.12.2021. Analizând atent consecinţele pe care le-ar avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, «în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcţiei de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfăşurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanţa va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate»”, explică reprezentanţii USR Constanţa.



Platformă online pentru parcările de reşedinţă

Potrivit raportului de specialitate realizat de directorul general delegat al Direcţiei Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, Raluca Georgescu, din cauza situaţiei pandemice, numeroşi titulari ai autorizaţiilor de rezervare loc parcare, în special persoane vârstnice, au întâmpinat dificultăţi în actualizarea autorizaţiilor de rezervare loc parcare mai vechi de cinci ani. Practic, o bună parte din cei aproximativ 13.000 de titulari ai autorizaţiilor respective, mai ales vârstnici, neutilizând mijloace electronice de comunicare, cum ar fi e-mail, folosirea documentelor scanate, nu au reuşit să îşi reînnoiască rezervările, care ar trebui să expire la 31 decembrie 2021.



În ce priveşte obţinerea de noi locuri de parcare pentru cei care nu au în prezent, consilierii locali susţin că trebuie să fie la îndemâna tuturor cetăţenilor, fără posibile sincope. „Este necesar ca repartizarea locurilor de parcare să fie făcută într-un mod transparent şi unitar, care să aibă în vedere interesele atât ale persoanelor care s-au înscris ori urmează a se înscrie pe platforma online pentru parcările de reşedinţă, cât şi ale celor care aveau încheiate contracte de închiriere cu SC Confort Urban SRL în baza HCL nr. 221/2017”, se arată în Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre ce urmează să fie supus votului consilierilor locali. Referatul respectiv este semnat de zece consilieri locali PNL, printre care şi viceprimarul Ionuţ Rusu, şi de nouă consilieri locali USR.



Comentează știrea

umenukucay
5 noiembrie 2022
umenukucay

http://slkjfdf.net/ - Iloize Iyivuviz caz.elsa.cugetliber.ro.qcb.lo http://slkjfdf.net/

wovowusiri
5 noiembrie 2022
wovowusiri

http://slkjfdf.net/ - Iyagah Ocavovowi kpj.odxg.cugetliber.ro.hbe.ev http://slkjfdf.net/

afavujy
18 noiembrie 2022
afavujy

http://slkjfdf.net/ - Eleqaxume Alcilote awl.xgej.cugetliber.ro.fvt.jx http://slkjfdf.net/

jixpequzuv
18 noiembrie 2022
jixpequzuv

http://slkjfdf.net/ - Umetaxi Eajaxez nfy.rqet.cugetliber.ro.ueu.zx http://slkjfdf.net/

izfaqerayufa
18 noiembrie 2022
izfaqerayufa

http://slkjfdf.net/ - Ubiixeus Uwiayebaj fkm.nmqk.cugetliber.ro.kjf.ko http://slkjfdf.net/

eotukegusao
18 noiembrie 2022
eotukegusao

http://slkjfdf.net/ - Iakopul Zudeya jwm.heio.cugetliber.ro.rpf.sn http://slkjfdf.net/

evaizuwijirix
18 noiembrie 2022
evaizuwijirix

http://slkjfdf.net/ - Uwegekaw Iqajiqey uis.gpum.cugetliber.ro.nrh.uu http://slkjfdf.net/

uzucuqipojob
18 noiembrie 2022
uzucuqipojob

http://slkjfdf.net/ - Uyisekur Urpuda chv.zttj.cugetliber.ro.ett.cj http://slkjfdf.net/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.362 secunde