Banii pentru parcuri, locuri de joacă şi parcări, redirecţionaţi spre subvenţia căldurii, la Constanţa

1586
1

Articole de la același autor

Dezastrul din sistemul de termoficare al municipiului Constanţa pune în pericol şi amână investiţii importante ale oraşului. Pentru a putea acoperi costurile încălzirii din această iarnă, autorităţile locale taie bani de la proiectele de amenajare de spaţii verzi, locuri de joacă şi parcări pentru a putea suporta subvenţia la gigacalorie pentru populaţie.

Consilierii locali constănţeni au aprobat în unanimitate, joi, 9 decembrie, într-o şedinţă de îndată, convocată de primarul Vergil Chiţac, rectificarea bugetului local al municipiului pentru anul 2021. Este vorba despre alocarea din bugetul local a sumei de 25.000.000 lei pentru subvenţionarea energiei termice livrată populaţiei, conform solicitării SC Termoficare Constanţa SRL. Potrivit Notei de fundamentare, aceste fonduri vor fi acoperite din disponibilizarea unor sume de la Direcţia Generală Gestionare Servicii Publice, Direcţia Digitalizare şi Tehnologia Informaţiei şi RAEDPP.

Cu alte cuvinte, vor fi luate părţi din banii prevăzuţi pentru investiţii şi vor fi folosite pentru plata căldurii. În urma votului consilierilor din şedinţa de vineri, 9 decembrie, sunt tăiaţi bani de la amenajarea de parcuri, locuri de joacă, sisteme de irigaţii pentru spaţii verzi, camere video şi chiar de la proiectul de instalare de ceasuri stradale şi de la proiectul pentru construcţia de parcări supraetajate metalice.

Conform proiectului de hotărâre, fondurile pentru „Reamenajarea spaţiului public din zona Parcul Gării” sunt diminuate cu suma de 600.000 lei, fondurile pentru „Execuţia lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa”, cu suma de 1.700.000 lei, fondurile pentru „Reabilitarea şi modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân”, cu suma de 2.846.000 lei, fondurile pentru „Elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru execuţie şi montare Parcări supraterane metalice”, cu suma de 3.442.000 lei şi fondurile pentru „Reamenajarea pieţei agroalimentare Pescăruş” cu suma de 50.000 lei.



Mai puţine fonduri pentru ceasurile stradale


De asemenea, se mai iau bani de la proiectul „Camere video cu sistem fotovoltaic, echipamente şi instalare/dezinstalare” (73.000 lei), de la proiectul „Achiziţia şi montarea unui număr de 300 module colectare deşeuri” (1.800.000 lei), de la proiectul pentru „Ceasuri stradale” (343.000 lei) şi de la proiectul pentru „Echipamente pentru servicile de mentenanţă pentru sistemele de securitate ale Primăriei municipiului Constanţa” (651.000 lei).

Alte 350.000 lei vor fi relocate de la „Extinderea capacităţii şi îmbunătăţirea calităţii staţiilor de pompare existente pentru udat spaţii verzi” şi 195.000 lei de la „Extindere sistem de irigat spaţii verzi în municipiul Constanţa”.

O parte din bugetul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat ajunge tot în plata subvenţiei pentru încălzire în această iarnă. Fondurile pentru „Reabilitare imobile aflate pe domeniul public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa prin RAEDPP (proiectare şi execuţie)” vor fi reduse cu 3.000.000 lei, iar fondurile pentru „Execuţie lucrări de reparaţii asimilate investiţiilor pentru imobilul din Constanţa Aleea Egretei nr. 13, prin RAEDPP Constanţa” vor fi reduse cu 3.150.000 lei. În acest caz, este vorba despre unul dintre blocurile fantomă din zona CET, unde locuiesc zeci de familii, fără apă curentă sau încălzire.



Comentează știrea

Mihai
10 decembrie 2021
Inutilul primar

Oricum nu se facea nimic.Acum are si motivarea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7977 secunde