Ateliere creative pentru oamenii fără adăpost, la Centrul „Sf. Filofteia”

246
Ateliere creative pentru oamenii fără adăpost, la Centrul „Sf. Filofteia” - atelierecreative-1638560761.jpg
Oamenii fără adăpost au multe nevoi iar vocea lor e, de cele mai multe ori, neauzită. Avem tendința să ne ferim de ei și, încet încet, devin invizibili pentru societate.

La Centrul pentru persoane fără adăpost „Sf. Filofteia”, amenajat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, se fac eforturi constante pentru a schimba destinele acestor oameni atât de chinuiți. Pe lângă găzduire pe timp de noapte, supraveghere și asigurarea condițiilor pentru igienă corporală, beneficiarii centrului au posibilitatea de a participa la diverse activități a căror menire este creșterea calității vieții.

Astfel, în această perioadă, marcată de Ziua Națională a României, a fost organizat un atelier de terapie recreativă. „Au lucrat împreună, au socializat, au zâmbit și au uitat pentru câteva clipe de necazurile care îi copleșesc. Aceste activități reprezintă oportunități importante de schimbare pentru oamenii fără adăpost care îşi doresc să se integreze în societate. Un aspect vital al muncii cu persoanele vulnerabile este creșterea stimei de sine pentru a putea ei înșiși să ajungă să facă pași spre integrarea socială”, declară reprezentanţii Primăriei Constanţa. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5799 secunde