Dispar stâlpii de rezervare a locurilor de parcare, în cartiere

1010
1
Dispar stâlpii de rezervare a locurilor de parcare, în cartiere - disparstalpii2bun-1638116730.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanţa, împreună cu reprezentanții Confort Urban, desfășoară, în această perioadă, o campanie de dezafectare a stâlpilor de rezervare a locurilor de parcare, în cartierele municipiului.

„Astfel de dispozitive neconforme pun în pericol circulația rutieră și pietonală. Poliţiştii locali îi informează, de asemenea, pe proprietari asupra riscurilor la care se expun dacă utilizează aceste mijloace de semnalizare.

Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 - 1000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Potrivit acesteia, semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 123 din 2021. „Reamintim cetățenilor că în luna aprilie 2021 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. Modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare s-a schimbat. Cetățenii sunt rugați să respecte prevederile din regulament, pentru a evita sancțiunile”, mai spune reprezentantul autorităţilor locale.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte caracteristicile prevăzute în Anexa 2 din HCL nr.123/2021, respectiv plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

„Facem apel la constănțeni ca în cazul în care sunt martorii unor astfel de fapte să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail [email protected]”, mai transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Gedinn
29 noiembrie 2021
Furt de placute de catre primarie

Noi am platit acei stalpi, nu i-am primit gratis de la primărie. A lua acel stalp propritate personala inseamna furt. Primaria sa ne dea banii inapoi sau sa monteze plăcuta conform noului regulament in locul stalpului in mod gratuit. Ei ne fura stalpul si noi platim o alta placuta? Cum vine asta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3954 secunde