Victorie a locuitorilor din Peninsulă. Regulamentul de acces auto, reanalizat

214
Victorie a locuitorilor din Peninsulă. Regulamentul de acces auto, reanalizat - victoriealocuitorilor-1637608029.jpg

Articole de la același autor

Protestele locuitorilor din zona peninsulară după introducerea Regulamentului de acces auto par să aibă, în sfârşit, un rezultat. Primarul Vergil Chiţac a acceptat să se pună la masa discuţiilor cu consilierii locali şi chiar a promis că este dispus să asculte şi alte idei pentru a reglementa intrarea maşinilor în centrul istoric.

Luni, 22 noiembrie, a avut loc prima întâlnire între edil, aparatul de specialitate al Primăriei Constanţa şi reprezentanţii consilierilor locali PNL şi USR. Aceştia au agreat găsirea soluţiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetăţenilor din zona peninsulară. Au fost prezentate cerinţele preluate de la cetăţenii vizaţi de regulamentul de acces auto. Cu acest prilej, a fost stabilit un grup de lucru format din angajaţi din cadrul direcţiilor primăriei şi din consilieri locali, în care va fi analizată, punctual fiecare problemă semnalată în vederea soluţionării ei.

„La finalul acestor întâlniri, va rezulta un set de măsuri ce vor avea ca scop crearea unui echilibru între doleanţele cetăţenilor şi reglementările necesare realizării investiţiilor din fonduri europene şi de la bugetul local ce au ca obiectiv reabilitarea, protejarea şi punerea în valoare a sitului istoric din zona peninsulară Constanţa”, precizează primarul Vergil Chiţac.

„Formă superficială, absurdă, plină de greşeli!”

De asemenea, consilierii municipali USR Constanţa au anunţat că au iniţiat procedura pentru convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, pentru suspendarea regulamentului de acces pe o perioadă de şase luni. „Aşa cum am susţinut însă de la început, USR Constanţa a fost singurul partid care s-a opus din start acestui regulament, în această formă superficială, absurdă, plină de greşeli. Un nou regulament, negociat transparent şi ascultând cetăţenii, va trebui să răspundă nevoilor tuturor celor implicaţi: riverani, agenţi economici, constănţeni şi turişti. Zona peninsulară trebuie să fie deopotrivă atrăgătoare, prietenoasă cu oamenii, cu mediul şi cu patrimoniul. În perioada imediat următoare, consilierii USR vor lucra împreună cu cei din PNL şi cu aparatul de specialitate din primărie, pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru un regulament de acces în Peninsulă”, a precizat consilierul USR Mirela Garip.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4077 secunde