Șantierul de pe Ștefan cel Mare, ținta hoților, de cum se lasă întunericul!

3208
1

Articole de la același autor

Pe strada Ștefan cel Mare, principală arteră pietonală din centrul municipiului Constanța se lucrează de zor. Ziua, lucrează muncitorii care realizează canalizația din subteran. De cum se lasă întunericul, se „muncește” altfel, căci în zonă își fac apariția hoții, care fără nicio jenă, „înarmați” cu topoare, sparg și fură tot ce poftesc!





De câteva luni, strada Ștefan cel Mare este un adevărat șantier. După ce au fost realizate lucrările de reabilitare a rețelelor de utilitate publică – apă și canalizare -, a început decopertarea arterei pietonale, în vederea lucrărilor de modernizare. Prin urmare, a circula pe această stradă a devenit un calvar. Cetățenii, fie că sunt vârstnici care merg la clinicile medicale din zonă, fie că sunt copii care urmează ședințe de terapie la centrele psihologice aflate în centrul orașului sau locuitori din zonă se înghesuie pe peticele de pavele de pe marginea arterei sau pe podețele de lemne improvizate de muncitori. În rest, întreaga stradă este numai șanțuri, conducte pregătite pentru a fi montate și utilaje.



Cei mai încântați de lucrările care se desfășoară în zonă sunt „binevoitorii” care au văzut oportunitatea de a-și însuși câte ceva. „Ziua huruie utilajele, este vacarm, ne strecurăm pe lângă vitrine pentru a străbate strada. După ora 17.00 însă, de cum se lasă întunericul, ies la «muncă» alți cetățeni «harnici»: hoții. Fură, fără nicio jenă că ar putea fi văzuți de cineva – căci la ora aceea, strada este încă destul de circulată. E drept, nu este foarte aglomerată, dar sunt oamenii care se întorc de la serviciu, sunt cei care vin la cumpărături în Piața Griviței sau prin zonă. De vreo trei zile, vin cu topoare și saci, sparg conducte, lemne, le încarcă în saci și pleacă. Răsună toată strada de lovituri de topoare. Joi seară au luat pavelele scoase de muncitori, în momentul în care au decopertat strada”, ne-a semnalat Georgeta T., o constănțeancă ce domiciliază în zonă. De altfel, aceasta a precizat că făptașii sunt tot localnici din zonă, care au profitat de ocazia că bunurile nu sunt păzite de nimeni. „Înainte, mai treceau echipaje de poliție, cel puțin de Poliție Locală. În ultima perioadă însă, de când cu lucrările, nu mai trece nimeni, probabil nu vor să-și murdărească pantofii...”, a adăugat localnica.



Precizăm că am semnalat reclamația constănțencei și către Primăria Constanța, care urmează să analizeze cele întâmplate și să decidă ce măsuri vor fi luate.

xxx

Reamintim că în iunie a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, care prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare, pe o suprafaţă de peste 15.700 metri pătraţi, precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente, pe suprafaţă mai mare de 30.000 metri pătraţi și crearea de zone cu spațiu partajat, de 3.029 metri pătraţi. Pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, vor fi reabilitate traseele pietonale și vor fi introduse benzi unice de transport public (2,817 km) și piste pentru biciclete (5,304 km). De asemenea, printre altele, va fi modernizat iluminatul public. Proiectul trebuie realizat în 18 luni, ceea ce înseamnă că anul următor întreaga zonă va deveni șantier, urmând să fie făcute săpături inclusiv pe străzile Cuza Vodă, Ferdinand, dar și pe cele dintre acestea. 





Comentează știrea

Dorel
20 noiembrie 2021
MEDALIA DE AUR

Românii au participat la un Campionat Modial de Ciordit. Au ieșit pe primul loc și au primit Medalia de Aur. Au reușit să fure ZAHĂRUL DIN CEAI !!! Să mai zică cineva că nu suntem buni la nimic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8397 secunde