Luminiţe de un milion de euro, de Crăciun. „Constanţa ar trebui să fie în doliu!”

2803

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa se pregătesc de un Crăciun de feerie. Cel puţin aşa pare după cum aruncă cu milionul de euro în beculeţe şi luminiţe de sărbători. Oamenii nu văd cu ochi buni cheltuiala aceasta mare şi spun că banii ar putea fi folosiţi mai chibzuit anul acesta, având în vedere criza sanitară şi tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Primăria Constanţa se pregăteşte să împodobească oraşul pentru sărbătorile de iarnă. Beculeţele vor ajunge pe marile bulevarde, pe străzi din centru, dar şi în intersecţii, sensuri giratorii şi parcuri. „Procedura de achiziţionare a serviciului de iluminat de sărbători a fost demarată în luna iulie 2021. Vor fi montate, în total 4.381 de instalaţii, din care 3.067 pe arterele rutiere, 1.252 în parcuri şi 62 în Piaţa Ovidiu. Valoarea totală a investiţiei este de 4.995.676,15 lei, plus TVA, şi include montajul, demontajul şi chiria pentru instalaţii”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Astfel, vor fi puse luminiţe şi beculeţe pe Şoseaua Mangaliei, pe bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpuşneanu, I.C. Brătianu, Tomis, Ferdinand, Mamaia, pe străzile Soveja, Dezrobirii, Termele Romane, la intrările în oraş, în intersecţii şi la sensurile giratorii de pe Şoseaua Mangaliei, bd. IC Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bd. Alexandru Lăpuşneanu. De asemenea, vor fi împodobite Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, zona centrală a parcului Tomis 2, a parcului Poarta 6, a parcului de la Gară, a parcului de la Casa de Cultură, Parcul Arheologic şi Parcul Viitorului.

Deşi recunosc că spiritul sărbătorilor înseamnă şi împodobirea oraşului de Crăciun, unii constănţeni consideră că suma de un milion de euro este mult prea mare pentru ce îşi permite municipiul în acest moment. „În spitale mor oamenii, nu au locuri la Terapie Intensivă sau ard de vii, cum s-a întâmplat la Spitalul de Boli Infecţioase. Primăria se pregăteşte de sărbătoare, dar Constanţa ar trebui să fie în doliu. Cei din administraţia locală sunt direct răspunzători de ce s-a întâmplat acolo, la spital, pe 1 octombrie”, este de părere Magdalena Chivu.



Tichie de mărgăritar


Reacţii au apărut şi din partea reprezentanţilor USR-PLUS. Aceştia au transmis că sunt revoltaţi de ceea ce urmează să se întâmple la finalul acestui an. „1 milion de euro cheltuie primarul Chițac anul acesta pentru beculețe de sărbători! Din pix. Pentru că poate. USR solicită anularea urgentă a procedurii acestei achiziții halucinante. Această cheltuială este complet imorală. În condițiile în care spitalele sunt dotate precar. Ținând cont că primăria a primit patru milioane de euro ajutor pentru căldură de la bugetul de stat. Iar până ieri primarul cerea bani de la constănțeni pentru întreținerea spațiilor verzi. Tichia de mărgăritar a primarului Chițac devine nu doar imorală, ci complet iresponsabilă”, susţin cei de la USR.

Aceştia nu ezită să readucă în atenţie o declaraţie a primarului Vergil Chiţac, în 2020, care nega vehement astfel de investiţii. „Nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste un milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. Pentru că nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști şi mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical. Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Spitalele, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități!”, spunea edilul, la momentul respectiv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5968 secunde