Vehiculele abandonate pe străzile din Constanţa, ridicate de autorităţi

333
Vehiculele abandonate pe străzile din Constanţa, ridicate de autorităţi - fondvehiculeabandonate-1636383131.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 30 vehicule fără stăpân sau abandonate și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

„Persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul atașat sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală, de luni până vineri, în intervalul orar 06.00 - 22.00, la numere de telefon 0799/606.148 şi 0799/606.159. Eliberarea domeniului public de autovehiculele care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, echipele autorităţilor locale verifică sesizările, iar, în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. „Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somație privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa.

Pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate, autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin şase luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5234 secunde