Când se va redeschide Spitalul de Boli Infecţioase? „Ne străduim să fie bine!”

385

Articole de la același autor

De mai bine de o lună, activitatea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a fost sistată, iar personalul redistribuit la alte unităţi sanitare din municipiu şi judeţ. Între timp, autorităţile au tot căutat soluţii pentru a redeschide, cât mai repede unitatea sanitară, pe care s-a pus lacăt în urma incendiului survenit în data de 1 octombrie.

Având în vedere evoluţia virusului Sars-Cov-2, este nevoie ca de aer de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, întrucât numărul zilnic de îmbolnăviri cu Covid-19 este în continuare foarte mare, iar celelalte spitale sunt sufocate de bolnavi. În cursul acestei săptămâni, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că estimează ca în luna decembrie să redeschidă, chiar şi parţial, unitatea medicală. În acest sens, ei au precizat că au transmis, deja, la data de 1 noiembrie, proiectul tehnic la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum și la refacerea circuitelor și a instalațiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte siguranță în exploatare.

De asemenea, în urma discuției deschise de reprezentanții federațiilor sindicale, privind situația angajaților din spital, managerul interimar al SCBI Constanța, dr. Claudia Cambrea a adus la cunoștință faptul că, în prezent, 40 dintre angajați sunt detașați la alte unități medicale pe o perioadă de trei luni, iar 95 sunt detașați pe o perioadă de 30 de zile. Desigur, detaşările lor vor fi prelungite, în caz de nevoie.

În ce condiţii va putea fi redeschis spitalul? Potrivit directorului unităţii, dr. Claudia Cambrea este vorba despre o redeschidere parţială a spitalului, şi nicidecum a întregului spital, pentru ca lumea să înţeleagă exact ceea ce se întâmplă. „Avem depus proiectul pentru semnalizare şi detecţie incendiu la ISU şi aşteptăm acum să vedem dacă au observaţii de făcut, dacă mai trebuie să modificăm ceva. Dacă nu, trecem la implementare, pe porţiuni de clădire şi pe măsură ce vor fi gata, încercăm să le dăm drumul. Oricum, într-o primă etapă, cred că vom da drumul la laborator, farmacie şi saloanele pentru imuno-deprimaţi. Nu ştiu dacă vom reuşi să dăm drumul şi la alte saloane, dar chiar şi aşa pentru noi este un mare câştig, pentru că, în acest fel, poate funcţiona spitalizarea de zi. Noi ne bucurăm de tot ceea ce poate să devină funcţional şi eforturile tuturor sunt foarte mari, în condiţiile în care vrem să respectăm toate reglementările în vigoare. Ne străduim cu toţii să fie bine. Deci, pentru început, va funcţiona aripa mică a clădirii, şi, ulterior, pe măsură ce vor fi gata şi saloanele din aripa mare, se va da drumul şi acolo. Evident, cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea, la acest moment, în alte unităţi, vor reveni la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde