Sindicali╚Ötii din CT Bus, mesaj pentru primarul Vergil Chi╚Ťac: ÔÇ×V─â a╚Ötept─âm la garaj!ÔÇŁ

615
Sindicali╚Ötii din CT Bus, mesaj pentru primarul Vergil Chi╚Ťac: ÔÇ×V─â a╚Ötept─âm la garaj!ÔÇŁ - fondctbuss-1635694580.jpg
Reprezentan┼úii CT Bus Constan┼úa au emis o scrisoare c─âtre primarul municipiului Constan┼úa, Vergil Chi┼úac, prin care l-au invitat pe acesta luni diminea┼ú─â la o discu┼úie, ├«n speran┼úa c─â se va ajunge la un numitor comun. ├Än cadrul invita┼úiei se men┼úioneaz─â nemul┼úumirile angaja┼úilor CT Bus, precum ┼či faptul c─â dac─â edilul nu se va prezenta la discu┼úie, ace┼čtia ├«┼či vor striga disperarea ├«n strad─â.

Mai jos vom prezenta câteva fragmente din scrisoarea adresată de către reprezentanţii CT Bus Constanţa primarului Vergil Chiţac.

ÔÇ×V─â mul┼úumim, domnule primar, pentru c─â ├«ntr-un an de mandat a┼úi numit la conducerea CT Bus oameni apropia┼úi dumneavoastr─â ┼či partidului din care face┼úi parte despre care acum spune┼úi c─â reprezint─â ÔÇ×management defectuosÔÇŁ. V─â mul┼úumim, domnule primar, pentru c─â ├«n ├«nt├ólnirile pe care le-am avut cu dvs ne-a┼úi promis salarizare decent─â, iar acum spune┼úi c─â nu merit─âm s─â c├ó┼čtig─âm decent din munca noastr─â. Suntem dispera┼úi pentru c─â preluarea managementului CT Bus de c─âtre apropia┼úii dumneavoastr─â a fost sinonim─â cu ignorarea ┼či suprimarea noastr─â, a oamenilor din CT Bus! Suntem ultimii pe lista dumneavoastr─â de priorit─â┼úi sau poate nici nu ne afl─âm pe list─â dac─â exist─â una. V─â a┼čtept─âm luni diminea┼ú─â la garaj. S─â le explica┼úi celor 700 de angaja╚Ťi c─â nu merit─â m─ârire salarial─â ╚Öi sporuri pentru munca prestat─âÔÇŁ , se arat─â printre altele ├«n comunicatul transmis presei de reprezentan┼úii CT Bus.

Pe de alt─â parte, Daniel Toma, pre┼čedintele Sindicatului Liber Transport ├«n Comun Constan┼úa, a declarat pentru Cuget Liber c─â dup─â discu┼úia care ar urma s─â aib─â loc cu edilul Vergil Chi┼úac, acesta, ├«mpreun─â cu colegii s─âi, vor lua o decizie ├«n ceea ce prive┼čte transportul ├«n comun ├«n ora┼čul Constan┼úa.

ÔÇ×A┼čtept─âm s─â discut─âm cu domnul Vergil Chi┼úac. ├Än func┼úie de ce ne va spune, vom lua o decizie. Nu ┼čtim dac─â vom ie┼či ├«n strad─â, sau dac─â vom bloca transportul ├«n comun ├«n ora┼čul nostru. Decizia va fi luat─â dup─â discu┼úii. Primarul Vergil Chi┼úac ne-a promis multe, dar nu s-a ┼úinut de cuv├ónt. Vom vedea ce se va ├«nt├ómpla. Nu pot s─â iau eu singur o decizie, f─âr─â s─â m─â consult ┼či cu colegii meiÔÇŁ, a declarat Daniel Toma.Conduc─âtorii auto vor salarii m─ârite ┼či sporuri


V─â reamintim c─â salaria┼úii firmei de transport CT Bus au solicitat s─âpt─âm├óna trecut─â o cre┼čtere de salariu cu minim 1.000 de lei ┼či un spor de munc─â grea care s─â fie atribuit conduc─âtorilor auto.

Daniel Toma, pre┼čedintele Sindicatului Liber Transport ├«n Comun Constan┼úa, a avertizat ├«naintea ┼čedin┼úei ordinare de Consiliu Local Constan┼úa, c─â ├«n cazul ├«n care cerin┼úele angaja┼úilor CT Bus nu vor fi respectate, se va ajunge p├ón─â la blocarea transportului ├«n comun ├«n ora┼čul de la malul m─ârii.

Consilierii locali au votat vineri proiectul de hot─âr├óre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate c─âtre societatea CT Bus SA ╚Öi atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate ├«n municipiul Constan╚Ťa. Acesta a fost aprobat cu 18 voturi pentru ┼či 8 ab┼úineri, fapt care i-a enervat la culme pe salaria┼úii CT Bus.

Pe marginea acestui proiect au avut loc ├«n timpul ┼čedin┼úei mai multe discu┼úii contradictorii ├«ntre consilierii locali.

ÔÇ×Nu ├«n╚Ťelegem de ce raportul de oportunitate care prezint─â aceste probleme nu a fost contestat ├«n mod oficial de conducerea CT Bus ╚Öi de ce nu au fost transmise aceste sume problematice. Trebuie semnat contractul de predare a gestiunii ├«ncep├ónd cu 1 noiembrie. Trebuie g─âsite solu╚Ťii pentru eficientizarea acestei societ─â╚ŤiÔÇŁ, a spus consilierul local USR-PLUS Constan┼úa, Dumitru Caragheorghe.

ÔÇ×De╚Öi un pic ├«nt├órziat, avem un studiu care va sta la baza pentru bugetul de venituri ╚Öi cheltuieli. Cu toate acestea, vreau s─â v─â spun c─â realizarea acestui studiu s-a f─âcut ├«n baza pre╚Ťurilor din 2020 ╚Öi nu a celor din 2021, care au explodat. Noi, v─â aducem la cuno╚Ötin╚Ť─â faptul c─â va trebui s─â ac╚Ťion─âm pe toate c─âile pentru men╚Ťinerea acestei societ─â╚Ťi vitale pentru municipiul Constan╚ŤaÔÇŁ, a explicat ┼či consilierul local Teodor Popa.

Imediat a intervenit ┼či Costin R─âs─âu┼úeanu, consilier local din partea PSD, care a spus c─â unele proiecte care se voteaz─â ├«n Consiliul Local sunt f─âcute ├«n grab─â.

ÔÇ×Sinteza f─âcut─â de domnul Popa este una bun─â, ╚Öi nu, nu am vorbit ├«nainte. Consider─âm c─â anumite aspecte din acest studiu nu reflect─â realitatea. Dac─â unii spun c─â nu e at├ót de important acest studiu, este treaba lor, dar eu zic c─â este foarte important. Eu consider c─â perspectiva viitoare este s─â ne aplec─âm mai atent ├«n CL c├ónd se propun astfel de studii pentru c─â unele sunt f─âcute pe genunchi ╚Öi sunt neterminate. Se face referire la un cost pe care noi consider─âm c─â este prost estimat. Cum va asigura CT Bus sustenabilitatea companiei dac─â costurile nu vor putea sus╚Ťine cheltuielile. Totodat─â, trebuie avut ├«n considerare ca salariile muncitorilor s─â creasc─âÔÇŁ, a explicat Costin R─âs─âu┼úeanu.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4951 secunde