Documentele care expiră în starea de urgență sau de alertă, valabile încă trei luni

505
1
Documentele care expiră în starea de urgență sau de alertă, valabile încă trei luni - fonddocumentele-1635965898.jpg

Articole de la același autor

Documentele de identitate care expiră în perioada stării de urgenţă și a stării de alertă își păstrează valabilitatea încă 90 zile după ce se încheie măsura impusă de Guvern.

„Potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5), documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă. Din acest motiv, nu este obligatorie prezentarea pentru preschimbarea actelor de identitate, chiar dacă acestea au expirat”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Astfel, dacă aveți o urgență și trebuie să vă preschimbați cartea de identitate, puteți face acest lucru doar în urma programării online pe site-ul Direcției Locale de Evidență Persoane - https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/. „Facem apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat”, solicită reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Accesul persoanelor în sediile Direcției Locale de Evidență Persoane, la Serviciul Stare Civilă de pe strada Mihai Eminescu nr. 20 și la Serviciul Evidență Persoane, din incinta City Park Mall, se face pe baza certificatului verde de vaccinare sau post-COVID sau cu prezentarea rezultatului negativ al unui test RTPCR sau test antigen rapid. De asemenea, programările online sau telefonice sunt valabile numai dacă persoanele programate îndeplinesc aceste condiții.

Totuşi, eliberarea cărților de identitate se va putea realiza în condiții excepționale conform prevederilor H.G. nr. 1130/22.10.2021, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV-2. 



Comentează știrea

nicolae
4 noiembrie 2021
necesitati

Se merge la institutii pentru acte sau probleme necesare, a nu se confunda acest lucru cu distractia elevilor si studentilor din cluburi, baruri sau locuri asemanatoare.

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde