Un nou spital modular, în curtea celui de Boli Infecţioase

225
Un nou spital modular, în curtea celui de Boli Infecţioase - spitalmodular-1637696708.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a semnat, marţi, 23 noiembrie, contractul de finanțare pentru un nou spital modular, care va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase.

Deocamdată va fi demarată prima etapă a proiectului. Spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19. Vor fi incluse 10 paturi de Terapie Intensivă, computer tomograf, RMN și radiologie. Spitalul va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciune sau confirmați COVID.

După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.

„Astfel, vom fi pregătiţi să gestionăm aşa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm. Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe bulevardul Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență - PNRR)”, a precizat primarul Vergil Chiţac. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4879 secunde