S-a deschis Târgul de Crăciun, la Constanţa. Patinoar gratuit şi multe luminiţe

1329

Articole de la același autor

Spiritul sărbătorilor de iarnă a ajuns şi la Constanţa. Miercuri seară a fost deschis Târgul de Crăciun, care, anul acesta, este găzduit de Parcul Arheologic. Cei mici şi cei mari se pot bucura de luminiţe, jocuri, de o băutură caldă sau pot face o tură la patinoarul amenajat lângă statuie.

Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Constanța, cu sprijinul Festival du Bonheur, iar vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase și colinde.



Joi, 2 decembrie, au fost deschise şi atelierele tematice pentru cei mici, „Iarna - anotimp de poveste”. Andreea și Irina Iordache, de la „Desene vesele pentru copii/Happy drawings for kids”, îi invită pe prichindei într-o lume veselă pentru și despre copii, cu povești și poezii originale, jocuri, activități creative și produse handmade.

Micii vizitatori vor învăța cum se desenează cu ajutorul cifrelor, literelor sau conturului mâinii obiecte din domenii diverse și se vor distra confecționând decorațiuni din hârtie, statuete din lut sau idei creative din fetru, specifice sărbătorilor de iarnă. Scopul atelierelor este de a stimula imaginația și creativitatea copiilor, prin însușirea unor deprinderi creative și antrenarea concentrării și atenției.





Ateliere de creaţie pentru copii

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta de până în 12 ani şi vor fi deschise până pe 9 ianuarie, în fiecare zi de miercuri, joi și vineri, între orele 12.00 şi 18.00. Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute, cu pauză de 10 minute. Numărul maxim de copii este de 30, însoțiți sau nu de părinți, în funcție de vârstă.



„Accesul la Târgul de Crăciun se realizează în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoțiți de un adult, dar care se află într-una dintre situațiile prevăzute mai sus. Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Târgul de Crăciun este deschis de miercuri până duminică, între orele 12.00 şi 21.00. Acelaşi program îl are şi patinoarul, unde accesul este gratuit. În ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, târgul va fi închis, la fel şi pe 1 ianuarie 2022. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5876 secunde