Căldura din casele constănţenilor, în pericol. „Este o presiune fantastică pe bugetul local!”
Articole de la același autor
Primarul Constanţei s-a dus vineri, 3 decembrie, la Guvern, pentru a discuta despre problema încălzirii din această iarnă. Cu cea mai scumpă gigacalorie din ţară, edilul susţine că este nevoit să solicite bani din fondul de rezervă al statului, pentru a acoperi costurile căldurii în sistemul centralizat. De asemenea, el propune depăşirea plafonului de subvenţie acceptat de Comisia Europeană, de 15 milioane de euro, dar şi modificarea contractului CET cu furnizorii de gaze naturale.
„Solicităm ca, prin intermediul Consiliului Concurenţei, Guvernul să facă uz de autoritatea sa pentru ca procesul de notificare a Comisiei Europene pentru depăşirea plafonului de 15 milioane de euro subvenţie să fie cât mai rapid. Mă aştept ca să reevaluăm contractul de furnizare a gazului către CET Constanţa şi să nu mai fie condiţionată de plata în avans a gazelor naturale. Şi mă aştept, pentru anul următor bugetar, la un ajutor la subvenţia pentru încălzire. Anul viitor (n.r. - sezonul rece ianuarie – martie 2022), 93 milioane lei putem suporta noi de la bugetul local şi 134 de milioane lei cerem din fondul de rezervă bugetară. Este un efort uriaş pentru bugetul oraşului Constanţa să ducă 100 de milioane, asta în contextul în care pentru toate proiectele pe fonduri europene a trebuit să recalculăm costurile şi să suportăm diferenţele din bugetul local, pentru că au crescut foarte mult preţurile la materiale de construcţii şi lucrări. Este o presiune fantastică pe bugetul local”, a declarat primarul Vergil Chiţac.
„Sistem vechi şi distrus!”
Top articole din Social
Comentează știrea
Cei care avem centrale individuale vom plati gazul la pretul cerut iar din taxe si impozite vom sustine un pret redus de 4-5 ori pentru sistemul centralizat. Adica acoperim pierderile, umflam salariile, facem milostenie. Macar sa zica bogdaproste.
nene, si gazul matale de la centrala ta, tot subventionat este, tot din bani publici, inclusiv din taxele si impozitele celor ce sunt racordati la sistemul centralizat. numai ca se numeste pompos "pret reglementat pentru populatie".
Daca este presiune pe bugetul Primariei, de ce se arunca banii pe instalatiile de Craciun, care si pe 20 ianuarie sunt montate si functioneaza ???? Adica se plateste pt ele folsinta si mai ales curentul electric, care acum costa enorm!!! Capitala nu si a permis sa cheltuiasca bani pe instalatii de Craciun- nici la Universitate, la Bucuresti nu aveau atata iluminatie ca in toata Constanta! Noi ne permitem sa cheltuim 2 luni ? Curtea de conturi verifica banii acestia publici cheltuiti? Chiar daca a fost un Contract vechi, asta nu inseamna ca nu se pot face notificari pe parcurs, asa cum primim toti de la furnizorii de utilitati! sau Primaria Constanta plateste curentul electric la tariful de cand s a facut Contractul pt instalatiile de Craciun? Desi a trecut Craciunul si pe stil vechi, de mult! De aceea a ramas orasul Constanta in urma multora din tara, desi era pe locul 2 dupa capitala, pt ca nu se gospodaresc corect banii populatiei, ci numai dupa interese!