Spital de pediatrie, la Constanţa? „Nu este o glumă, este o realitate”

6086

Articole de la același autor

Sunt ani şi ani de zile de când medicii şi părinţii cer să aibă un spital decent, pentru copii, în municipiul Constanţa. Autorităţile locale şi judeţene au invocat tot felul de motive pentru a amâna construirea unui spital de pediatrie. Ba nu sunt bani, ba „nu avem unde să îl facem”. În al treisprezecelea ceas, s-a găsit o soluţie şi au fost demaraţi şi paşii pentru a o pune în aplicare.





O clădire veche, fără ferestre şi uşi dar cu ziduri şi o structură solidă, situată pe strada Vifor Haiducul din cartierul Palas din Constanţa, va fi transformată într-un spital modern destinat micilor pacienţi. Spitalul de copii din Constanţa va fi realizat cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii, care finanţează şi reabilitarea Cazinoului. Imobilul dezafectat, unde a funcţionat Spitalul Universitar CF Constanţa, în administrarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, a fost preluat de CNI, pentru a putea fi inclus într-un proiect de reabilitare. Ulterior, după încheierea lucrărilor, clădirea va reveni la DSP Constanţa, spre utilizare.



Senatorul constănţean PNL, Septimiu Bourceanu, a participat, marţi, 5 octombrie, alături de directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, la Bucureşti, la semnarea contractului de predare a clădirii. „Constanța va avea un Spital de Pediatrie nou, modern, dotat, utilat, cu o capacitate de 165 de pacienți. Nu este o glumă, este o realitate și deja a fost depășit stadiul de «Poate», «Vom vedea» sau «Încercăm». A fost semnat procesul verbal de predare primire și astfel C.N.I. va lua o clădire dezafectată și o va transforma într-un spital modern, de care Constanţa are mare nevoie”, a anunţat senatorul constănţean.



A început obţinerea avizelor

Echipa care lucrează la acest proiect este alcătuită din: Cristina Schipor, președinte, Carmen Rusu, secretar, şi mai multe cadre medicale, în calitate de membri. Este vorba despre dr. Ramona Iliuță, dr. Valentin Broască, dr. Mihaela Cocu și dr. Cristina Mihai. De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a făcut deja public anunţul privind decizia etapei de încadrare dată de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare pentru spital pediatrie, judeţul Constanţa”. Astfel, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.



Noua unitate medicală va avea patru etaje şi va cuprinde saloane pentru diferite secţii. În total, va putea primi peste 160 de copii. De asemenea, spitalul va avea o unitate de primiri urgenţe şi va avea un laborator modern pentru analize medicale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2666 secunde