Constănţenii dau buluc la vaccinare, pentru a obţine certificatul verde şi pentru a treia doză

1292
Constănţenii dau buluc la vaccinare, pentru a obţine certificatul verde şi pentru a treia doză - fondconstanteniidaubuluc1-1632934620.jpg

Articole de la același autor

Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 continuă să crească rapid în judeţul Constanţa. Rata incidenţei se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori, în timp ce spitalele sunt pline de pacienţi, unii în stare gravă, şi alte câteva mii de persoane infectate se tratează la domiciliu.

De frica virusului sau de teama interdicţiilor dacă nu au certificat verde, constănţenii au dat buluc, în ultimele zile, la centrele de vaccinare din judeţ. Deja, la unele s-au format cozi, după ce, în urmă cu doar câteva zile, abia dacă veneau câte două, trei persoane pentru a primi serul. Multe centre din judeţ au fost redeschise, după ce fusese suspendată activitatea pe timpul verii, iar programul a fost prelungit până la ora 20.00, la majoritatea.

„În cursul zilei de marţi, 28 septembrie, s-au vaccinat, în judeţul Constanţa, 2.655 de oameni. Din aceştia, 1.069 de persoane au făcut doza a treia. Dar, ce este mai îmbucurător, este faptul că am avut 1.300 de oameni cu prima doză. Deci observăm o creştere şi un interes al populaţiei pentru a se vaccina cu prima doză”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, Cristina Schipor.

Potrivit acesteia, dacă va fi necesar, în perioada următoare, vor fi suplimentate fluxurile de vaccinare, în centrele unde se constată o cerere mare. În plus, echipe mobile vor merge, la cerere, la agenţii economici, pentru a administra cea de-a treia doză angajaţilor deja vaccinaţi şi prima doză celor care abia acum vor să primească serul.

Încep controalele!

Prefectul judeţului, Silviu Coşa, estimează că, în câteva zile, judeţul Constanţa va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, ocazie cu care vor fi impuse noi restricţii. „În momentul de faţă, întreaga noastră atenţie este concentrată pe tot ceea ce înseamnă asigurarea capacităţii unităţilor medicale pentru a face faţă acestei creşteri accelerate de îmbolnăviri. De asemenea, s-a demarat acţiunea de verificare a modului în care sunt cerute persoanelor certificatele verzi, pentru accesul la diferite activităţi. Statistic vorbind, facem un 1 la mie în patru, cinci zile. Cam acesta a fost ritmul şi în valurile 2 şi 3”, a declarat Silviu Coşa.

În prezent, rata incidenţei la nivelul judeţului Constanţa este de 3,47 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Constanţa aceasta a atins 4,38 cazuri la mia de locuitori, la fel ca şi la Medgidia. Rată foarte ridicată se înregistrează şi la Eforie – 3,07, Murfatlar – 3,64, Năvodari – 3,22, Ovidiu – 4,02, Techirghiol – 3.83, Cumpăna – 3,41.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9271 secunde