Tichete de masă în valoare de 100 de lei, pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19

460
Tichete de masă în valoare de 100 de lei, pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19 - fondtichetedemasa-1631300118.jpg
Toţi cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19 din 31 august 2021 şi cei care se vor vaccina în continuare vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei, după rapel. Măsura este menită să-i încurajeze pe români să primească serul care îi poate proteja împotriva unei forme grave de COVID, astfel încât unităţile sanitare să nu se mai umple de bolnavi.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a semnat vineri, 10 septembrie, Ordinul ministrului Sănătății privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă. Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.

De unde le puteţi lua

Direcțiile de sănătate publică județene vor trebui să realizeze procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație. După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de cinci zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare. Ordinul ministrului Sănătății va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Reamintim că, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul României a adoptat în 30 august o ordonanță care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6805 secunde