Carantină în municipiul Constanţa. Ce restricţii sunt impuse pentru cetăţenii nevaccinaţi

3250

Articole de la același autor

Municipiul Constanţa a trecut de pragul incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori, care impune noi restricţii pentru locuitori. A fost introdusă carantina de noapte, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pentru persoanele nevaccinate, iar, când incidenţa va depăşi 7,5, aceasta va fi valabilă în fiecare zi a săptămânii.

Direcţia de Sănătate Publică a raportat, marţi, 5 octombrie, o incidenţă de 6,36/1000 în municipiul Constanţa. 1.976 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în oraş, în ultimele două săptămâni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat măsurile specifice depăşirii pragului de 6 cazuri la mia de locuitori, printre care şi restricţiile de circulaţie din zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Astfel, între orele 20.00 şi 5.00, persoanele nevaccinate nu vor putea ieşi din casă decât pe baza declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator.

Aceleaşi restricţii au fost aplicate şi localităţilor Agigea şi Valu lui Traian, care au incidenţe peste 6. Iar, la Techirghiol, unde incidenţa a ajuns la 7,55, restricţiile au fost impuse şi în timpul săptămânii, nu doar în weekend, între orele 20.00 şi 05.00. „Nici măsurile de weekend şi nici cele zilnice nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă înte a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii aceste condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport de hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, precizează reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

De asemenea, la anumite categorii de activităţi, cum ar fi competiţii sportive, spectacole, concerte, evenimente private, precum nunţi şi botezuri, conferinţe, workshop-uri sau în unităţile care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare, pot avea acces doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau cele care au avut COVID în ultimele şase luni.



Criză de medicamente pentru tratarea formelor grave


Între timp, Ministerul Sănătăţii cere sprijinul Uniunii Europene pentru a procura 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, un medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID. Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, stocurile fiind epuizate la nivel global.

Practic, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut activarea mecanismului de protecţie civilă, pentru a primi medicamentul din ţările europene care încă îl mai au pe stoc şi doresc să îl pună la dispoziţia ţării noastre. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit către spitalele care tratează pacienţi COVID cu forme severe de boală 6.649 de flacoane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8997 secunde