Ce spun liberalii şi useriştii din Constanţa despre scandalul din coaliţia de la guvernare

1488
Ce spun liberalii şi useriştii din Constanţa despre scandalul din coaliţia de la guvernare - fondrgb-1631553832.jpg
Scandalul de pe scena politică din România continuă şi despre acest lucru se vorbeşte şi la Constanţa. Senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu, care totodată este şi preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Constanţa, a vorbit despre lupta pe care actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban o duce împotriva premierului Florin Cîţu.

Aşa cum ne-a obişnuit întotdeauna, Septimiu Bourceanu a avut un discurs echilibrat şi elegant şi nu şi-a arătat susţinerea faţă de niciunul dintre cei doi.

Septimiu Bourceanu spune că ambii contracandidaţi şi-au prezentat moţiunile, iar în câteva zile urmează ca Organizaţia PNL Constanţa să decidă dacă îl va susţine pe Orban sau pe Cîţu.

„În momentul de faţă ne aflăm într-o campanie electorală unde fiecare îşi prezintă moţiunea. De multe ori presa evidenţiază anumite lucruri şi nu evidenţiază neapărat tot evenimentul în parte. Eu văd doi candidaţi care îşi prezintă moţiunea. Fiecare îşi prezintă doctrina prin care doreşte să conducă în următorul mandat Partidul Naţional Liberal, iar oamenii care participă la alegeri îşi formează o opinie şi în funcţie de decizia pe care o iau vor vota la congres. Nu vreau să comentez atacurile la persoană dintre cei doi. Vom avea un set de discuţii în interiorul organizaţiei şi vom decide împreună pe cine vom susţine. Eu sunt liberal pentru că eu cred în nişte valori. Important pentru mine este faptul că PNL trebuie să confirme prin guvernare, prin oamenii prin care îi are aproape şi să obţină încrederea electoratului”, a declarat pentru „Cuget Liber” Septimiu Bourceanu.

USR-PLUS Constanţa: „Florin Cîţu trebuie să plece”

De partea cealaltă, USR-PLUS Constanţa nu se implică în alegerile interne ale celor de la PNL, însă mai mulţi membrii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la premierul României, Florin Cîţu.

Preşedintele USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, admite faptul că ceea ce se întâmplă în aceste momente pe scena politică din România este de râs, dar în acelaşi timp de plâns.

„În ceea ce priveşte criza guvernamentală, ea este provocată de premierul Florin Cîţu, cel care dă dovadă de infantilism politic sau lipsă de discernământ faţă de ceea ce înseamnă o coaliţie de guvernare. A acţionat din nou impulsiv încălcând protocolul dintre partide şi l-a demis pe Stelian Ion. Chiar declaraţiile lui au fost în contradictoriu de la o zi la alta. Avem parte de o avalanşă de situaţii tragi-comice. Suntem într-o situaţie deplorabilă din punct de vedere al situaţiei pandemice prin care trece ţara, dar şi a unor greutăţi economice, mai ales în apropierea sezonului friguros. Au destituit secretarii de stat şi directorii, iar ulterior au ieşit cu declaraţii că nu mai angajează pe nimeni în loc, inclusiv prefecţii şi subprefecţii, printr-o decizie unilaterală a Guvernului. Aşteptăm în continuare plecarea lui Cîţu de la Guvern pentru a ne putea aşeza la masa tratativelor şi să putem să refacem guvernarea USR-PNL-UDMR. Înainte de orice aşteptăm să treacă alegerile din PNL. Ulterior vom analiza situaţia. Din punctul nostru de vedere, efectele acţiunilor de la centru au mai puţin impact asupra localului. La Cosiliul Local al Constanţei noi avem 9 membri din 27, deci viceprimarul nostru nu poate fi demis şi nici nu îl vom retrage”, a explicat pentru „Cuget Liber” preşedintele USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

La rândul său, consilierul local USR-PLUS Constanţa, Mihai Ochiuleţ şi-a exprimat şi el nemulţumirea cu privire la premierul României pe care îl acuză că nu s-a consultat cu nimeni atunci când a luat unele decizii capitale.

„Un om pe nume Florin Cîţu a acaparat Guvernul României pe persoană fizică. Atunci când iei deciziile trebuie să te consulţi, nu poţi să iei de capul tău unele decizii. Remanierea lui Stelian Ion a contribuit la ceea ce se întâmplă în acest moment pe scena politică. Asta numai coaliţie nu poate fi, atunci când tu ca premier decapitezi un ministru a doua oară, fără să înştiinţezi pe nimeni. Am înţeles că şi preşedintele PNL a fost anunţat prin sms despre acest lucru. O coaliţie înseamnă că te sfătuieşti cu partenerii tăi. Deciziile trebuie luate de comun acord. De aici de la Constanţa, cerem demisia premierului. Un astfel de om nu are ce căuta în fruntea guvernului. Face de ruşine atât ţara, cât şi PNL” , a spus pentru Cuget Liber consilierul local USR-PLUS, Mihai Ochiuleţ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde