O nouă pasarelă pietonală peste calea ferată, între Poarta 6 şi Km 4 - 5

1539
1

Articole de la același autor

După ani de zile în care locuitorii zonei au trimis solicitări peste solicitări, autorităţile locale din Constanţa au făcut, în sfârşit, un pas concret pentru construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată, în dreptul Liceului „Lucian Blaga”. A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, care ar trebui să fie gata până la jumătatea anului viitor.

Primăria Constanţa a încheiat, pe 2 decembrie, contractul de prestări servicii de documentaţie tehnico-economică Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii – Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul Km 4 – 5 şi cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului „Lucian Blaga”. Firma care va realiza studiul este din Bucureşti, SC Terra Solution Services SRL, iar valoarea contractului este de 98.000 lei fără TVA.

Proiectul urmăreşte realizarea unei circulaţii pietonale facile şi în siguranţă între cele două cartiere. Realizarea proiectului poate include şi zone dedicate pietonilor şi bicicliştilor, care să permită traversarea unor zone abrupte şi crearea de facilităţi pe traseele propuse pentru persoanele cu dizabilităţi.

Potrivit caietului de sarcini, între cartierul Faleză Sud – Poarta 6 şi cartierul Km 4 – 5, se află două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanţa şi una către municipiul Mangalia. În zonă nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată. În vecinătatea supermarketului construit recent, există o pasarelă pietonală, la o distanţă de aproximativ 450 metri faţă de amplasamentul propus pentru noua trecere, construită de CFR, însă, din cauză că are foarte multe trepte şi a accesului dificil pentru vârstnici sau persoanele cu probleme de mobilitate, mulţi constănţeni evită să o folosească.



Este nevoie urgentă de o nouă trecere!


„Aria studiului este suficient de cuprinzătoare, locaţia efectivă a proiectului va fi stabilită în zona delimitată la vest de strada Micşunelelor şi la est de cvartalele de blocuri din aliniamentul străzii Viorelelor. Pasarela pietonală va traversa cele două magistrale de cale ferată a căror ampriză este de aproximativ 40 de metri şi strada Viorelelor, a cărei ampriză este de 13 metri. În situaţia în care pasarela existentă deja va continua să se degradeze şi nu se vor realiza investiţii semnificative, toată zona va deveni rapid nefrecventabilă pietonal, transformându-se într-un areal nesigur pentru pietonii care vor să treacă spre centrul comercial, supermarket sau spre Liceul «Lucian Blaga» ori către staţiile de transport public ce conectează sudul respectiv sud-vestul oraşului de centru – nord”, se arată în Nota conceptuală realizată de Serviciul Management Drumuri şi Transport Public din cadrul Primăriei Constanţa.


Comentează știrea

gicu
7 decembrie 2021
pasarele

Peste tot unde este nevoie de pasarela inclusiv pe Bulevardul IC Bratianu trebuiesc construite !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6111 secunde