USR Mangalia demarează o campanie de strângere de semnături pentru salvarea Pădurii Comorova

711
Pădurea Comorova este un obiectiv foarte important pentru cei din USR Mangalia, iar lucrul acesta nu reprezintă o noutate. Reprezentanţii USR Mangalia s-au apucat să strângă semnături pentru ca pădurea să treacă din domeniul privat în domeniul public al UAT Mangalia.





Senatorul Remus Negoi a analizat situaţia, el fiind direct implicat în încercarea de salvare a pădurii.

„USR Mangalia demarează o campanie de strângere de semnături în vederea punerii în dezbaterea Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind trecerea Pădurii Comorova din domeniul privat în domeniul public al U.A.T. Municipiul Mangalia și declararea acesteia ca fiind de uz și interes public local. În 2000, ce mai rămăsese din suprafața de pădure a fost trecută din proprietate publică în proprietatea privată a municipiului Mangalia, ca ulterior, în 2003, să se stabilească «folosirea definitivă sau temporară a terenurilor forestiere în suprafață de 431,70 ha în alte scopuri decât silvice pentru extinderea intravilanului municipiului Mangalia». Ambele decizii au fost luate prin hotărâri ale Consiliului Local Mangalia, ceea ce a echivalat în realitate cu începutul dezastrului pentru pădurea Comorova, bucăți semnificative din pădure fiind vândute la prețuri de nimic și defrișate de noii proprietari pentru proiecte imobiliare”, a declarat Remus Negoi.



Senatorul a explicat faptul că Primăria Mangalia este direct implicată în subiectul pădurea Comorova. Negoi face apel către toţi locuitorii Mangaliei să se alăture echipei USR şi să semneze pentru salvarea acesteia.

„În urmă cu doi ani, Primăria Mangalia a emis două certificate de urbanism pentru terenul în suprafaţă totală de 25.038 mp (2,5 ha), în numele proprietarilor terenurilor cu nr. cadastral 111718 şi nr. cadastral 109506, pentru viitoare investiții imobiliare, terenuri care au făcut parte din suprafața rămasă de 519 ha a Pădurii Comorova. Ca rezultat al acestor demersuri, deși încă nu a fost aprobat proiectul, o suprafață importantă de pădure a fost deja defrișată. Facem apel la toți locuitorii Mangaliei să se alăture demersului nostru și să ne susțină în aducerea lui în fața Consiliului Local Mangalia spre aprobare. Pădurea Comorova este a noastră, a tuturor, este un bun ce ni s-a dat nouă în grijă acum mai bine de un secol și pe care avem datoria să-l păstrăm și îngrijim pentru ca și copiii noștri să se poată bucura de el. USR Mangalia nu-și dorește înlocuirea Pădurii Comorova cu o pădure de betoane pentru beneficiul personal al unor dezvoltatori imobiliari”, a explicat Negoi.



El mai spune că doar cetăţenii Mangaliei pot salva pădurea Comorova prin implicarea lor.

Senatorul a precizat că a dus această problemă şi în Senat în faţa colegilor săi, printr-o declaraţie politică.

„Avem nevoie de ajutorul cetățenilor pentru a cere oficial conducerii municipiului Mangalia să declare Pădurea Comorova ca fiind de uz și interes public local și să împiedice înstrăinarea ei. Personal, am adus această problemă în atenția colegilor mei din Senat, încă de anul trecut, printr-o declarație politică. Este însă necesară presiunea publică pentru ca pădurea Comorova să poată fi salvată”, a concluzionat senatorul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5668 secunde