Primarul Vergil Chiţac, optimist că municipiul Constanța va avea un nou stadion

571
1
Primarul Vergil Chiţac, optimist că municipiul Constanța va avea un nou stadion - chitacstadion-1664475611.jpg
Oraşul Constanţa merită un nou stadion la nivelul oraşelor mari din ţară, dar şi din Europa. Primarul Vergil Chiţac a ţinut să lămurească printr-un mesaj felul în care se vor parcurge paşii pentru ca la malul mării să existe o nouă arenă ultramodernă.

„Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri. Alături de domnii Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, am parcurs ultima etapă dinaintea emiterii Hotărârii de Guvern pentru finanțarea noului stadion «Gheorghe Hagi» și am prezentat proiectul în fața comisiei interministeriale. A fost aprobat în unanimitate.

Urmează ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze proiectul de HG care va sta pe site, în dezbatere publică, timp de 15 zile. Proiectul va pleca apoi pe circuitul ministerial de avizare. Ulterior va fi emisă Hotărârea de Guvern, cred eu, cel târziu în luna octombrie. Din acel moment, simultan, lucrurile se vor partaja. Noi ne vom ocupa de diligențele pentru emiterea HG de demolare a stadionului actual și de demolarea efectivă. Compania Națională de Investiții (CNI) va avea în vedere proiectarea și execuția noului stadion. Avem ambiția ca în toamna anului viitor să începem efectiv construirea noii arene. Constanța avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect și mă bucur foarte mult că se întâmplă. Orașul merită din plin acest stadion, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore”, a transmis primarul Vergil Chiţac.



Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5147 secunde