Constanţa. Iată lista mașinilor abandonate, care vor fi ridicate de pe domeniul public

9775
4
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule aflate pe domeniul public vor fi ridicate. Astfel, începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali vor ridica 28 de vehicule din care 9 fără stăpân și 19 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.


Actul administrativ a fost semnat ca urmare a actiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01.07.2022-31.08.2022,de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 179 de somații, conform normelor legale în vigoare.

S-au conformat măsurilor dispuse un număr de 127 de proprietari.

De asemenea, un număr de 24 de autovehicule vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate se află în procedura de eliberare a domeniului public, după expirarea termenelor de conformare sau a îndeplinirii actelor procedurale.

Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului.

Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

"Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Facem apel cetățenilor, în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să semnaleze la numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat Direcția generală poliția locală sau pe adresa de e-mail [email protected]", anunţă Primăria Constanţa.Comentează știrea

io dixit
24 septembrie 2022
meserie te halesc

alina draga, ti-a fost greu, daca tot aveai lista completa, sa dai toate cele 28 de masini? nu sint in tara si va citesc online, iar masina mea sta pina ajung acasa. cam asta era motivul de eram interesat. daca tot faci o treaba, fa-o nemteste, nu balcaniceste.

PRISLOP CONSTANTIN
26 septembrie 2022
atentionare catre Politia si Primaria Constantei

Ar trebui verificate toate autoturismele de pe strada Oborului, intre str. Baraganului si Kaufland care, pe ambele sensuri sunt stationate de luni/ani -masini vechi, nerulate de mult timp...; cei care locuiesc in zona n au unde parca, iar in plus taxiurile dubleaza pe cele parcate sau masinile cu materiale de constructii care opresc la blocul de 12 nivele a lui Stroie, care se construieste in curte la RAJA, toate acestea fac ca circulatia pe str. Oborului sa fie infernala. Oare de ce in alte zone ale Constantei- e. Piata Grivitei, politia amende3aza si ridica masini parcate neregulamentar si aici nu actioneaza nimeni!!! Desi este o zona centrala, strada Oborului este ca un targ de masini vechi, demult uitate in peisaj...

Popescu
27 septembrie 2022
Rable in parcari

In parcarea Blocului TAV2, o dacie veche blocheaza un loc de parcare , nu a fost miscata de doi ani de zile. Propietarul o tine i tentionat pe acel loc, acesta putand fi ocupa tde un locatar care ar plati taxa la primarie

braniste george
28 septembrie 2022
masini abandonate

1-bz 28 wlf -ww abandonat de la inceputul anului in constanta,poarta 6 ,pe trotuarul din fata of.postal nr.6,latura de sud a trotuarului 2-bmw ,fara numere,in parcarea din spatele aceluiasi of.postal

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6175 secunde