50.000 lei amendă pentru administrația locală constănțeană, din cauza nerespectării stării de salubrizare a orașului

242
50.000 lei amendă pentru administrația locală constănțeană, din cauza nerespectării stării de salubrizare a orașului - whatsappimage20220919at162036-1663594563.jpeg

Articole de la același autor

Urmare a numeroaselor petiții înregistrate începând cu a doua jumătate a lunii august 2022, cu privire la disconfortul olfactiv generat de deșeurile municipale neridicate la timp de operatorul de salubrizare, Garda Națională de Mediu Constanța a derulat acțiuni de control atât la stația de sortare a deșeurilor din municipiul Constanța, cât și pentru verificarea trasabilității deșeurilor preluate de operatorul de salubrizare și transportate la depozitul ecologic Ovidiu. Totodată, s-a efectuat control si la UAT Constanta pentru verificarea stadiului implementării obligațiilor ce revin autorităților publice locale prevăzute prin OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și pentru verificarea stării de salubrizare a municipiului Constanța.

Conform verificărilor efectuate la stația de sortare și a situațiilor puse la dispoziție pentru perioada ianuarie – iulie 2022, deșeurile municipale și asimilabile din comerț au fost eliminate prin depozitare în procent de circa 98%, fără a fi supuse în prealabil unor operații de tratare. S-a constatat că societatea nu a respectat prevederile autorizației de mediu emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru acest punct de lucru, cu privire la obligația de sortare a tuturor deșeurilor generate pe raza municipiului Constanța. S-a aplicat sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu.

Controlul care a vizat verificarea trasabilității deșeurilor pe raza municipiului s-a finalizat cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu care reglementează activitatea de colectare și transport deșeuri municipale și activitatea de salubrizare. Echipa de comisari a constatat că transportul deșeurilor colectate din municipiul Constanța se realizează și cu alte autovehicule decât cele specializate și autorizate.

Pentru nerealizarea în totalitate și la termen a masurilor stabilite prin actul de control anterior, UAT Constanta a fost sancționată cu amenda in valoare de 50.000 lei. Unitatea administrativ teritorială nu a luat măsurile necesare pentru menținerea curățeniei pe raza municipiului, nu a implementat în totalitate obligațiile prevăzute de OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, nu a încheiat contract pentru valorificarea energetică a deșeurilor rezultate în urma sortării fracției uscate, nu a luat măsuri astfel încât operatorul de salubrizare să transporte la stația de sortare toate deșeurile din containerele destinate colectării fracției uscate de la asociațiile de proprietari.

Pe lângă sancțiunile aplicate, prin actele de control încheiate s-au stabilit măsuri de remediere a neconformităților constatate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5713 secunde