Garda de Mediu în control la săpăturile de pe arterele Ferdinand și Mangaliei. Au fost aplicate AMENZI USTURĂTOARE!

784
1

Articole de la același autor

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au controlat două societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanta, pe bd.Ferdinand și pe sos.Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța.


Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale. 


Firmele de construcții nu au luat măsuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți in atmosfera, pe timpul derularii lucrarilor.


Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționale rădăcinile de la nivelul solului și vatamari ale trunchiurilor copacilor.


Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei.


De remarcat ca în urmă cu trei săptămâni, comisarii au sancționat o alta firmă de construcții pentru degajările de praf în atmosferă în zona City Park Mall, bd.Al.Lăpușneanu, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.


Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde