Controale urmate de amenzi, la Constanţa. Faptele antisociale, sancţionate drastic

287
Controale urmate de amenzi, la Constanţa. Faptele antisociale, sancţionate drastic - 4-1664270961.jpeg
Polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.

La acțiune au participat 31 de lucrători cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice de pe raza de competență teritorială a zonei de Sud a municipalității.

Cartierele Constanţei, luate la pas

S-a acționat cu preponderență în cartierele Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Medeea, KM 5, KM 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Groapă, BRICK, CORA, pasarela pietonală pod CORA, piața CET, piața KM 4-5, piața Roșie, piața Abator, complex Doi Cocoși, parc Viitorului, parc Poarta 6, piațeta Far, loc de joacă piațeta Far, loc de joacă Cora, loc de joacă Baba Novac, loc de joacă cartier Poarta 6, zona Dorally Mall, zona malul portului cuprinsă între Poarta 5 și Poarta 6, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, zona triunghi – zona Billa).

Câţi bani s-au strâns din amenzi

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 161 persoane dintre care cinci apelau la mila publicului.

Oamenii legii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 60.680 lei și au dispus 18 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, lipsa titlului de călătorie valabil, comerț neautorizat, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor.Măsurile de acest gen continuă


Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, este apelul autorităţilor din Constanţa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2575 secunde