Condiţii mai bune de studiu pentru elevii Şcolii "Mihai Viteazul"

503
1
Condiţii mai bune de studiu pentru elevii Şcolii

Articole de la același autor

Veşti bune pentru Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa. La finalul lunii august a fost aprobată și semnată de către Primăria Municipiului Constanţa nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea alocării de fonduri din bugetul local pe anul 2022 pentru achiziția unor lucrări de reparații la instalația termică. Această reparație se impunea deoarece pe parcursul exploatării uzuale, diferite componente s-au uzat fizic, fapt care a dus la cedarea unui segment în iarna anului 2020-2021, cele cinci zile necesare reparației neafectând elevii, deoarece procesul instructiv-educativ se desfășura, la acel moment, on-line.

Vă întrebaţi dacă lucrările erau absolut necesare? Potrivit directorului instituției de învățământ, Carmen Guguș, țevile sunt pline de rugină, iar în interior sunt colmatate, nefuncționând la parametrii optimi. Robineții de tur-retur sunt defecți în cea mai mare parte, radiatoarele - ruginite sau înfundate. Luând în considerare aceste probleme, se vor înlocui coloanele și se vor demonta și verifica toate caloriferele rămase, ceea ce va duce la optimizarea consumului de agent termic și reducerea costurilor de exploatare. Lucrările sunt efectuate după ce, în vacanța de vară, s-a pus parchet în mai multe săli de clasă și s-au efectuat o serie de lucrări de reparații curente la hidroizolație, la acoperiș, toate din fonduri proprii. „Apa se putea infiltra atât în acoperiș, cât şi în zidăria construcţiei, distrugând instalaţiile electrice sau tencuiala. Lucrarea a făcut să crească durata de viaţă a acoperişului, a împiedicat infiltraţiile de apă, de orice fel, a permis transferul vaporilor de apă dinspre interior spre exterior. Prin această lucrare, am urmărit o hidroizolaţie de calitate, având în vedere vechimea construcției și faptul că au mai fost înlocuite bucăți din materialul de acum mai bine de 50 de ani”, ne-a declarat managerul.

Ca urmare, în strânsă colaborare cu comunitatea locală, colectivul de cadre didactice al şcolii urmăreşte îmbunătăţirea permanentă a actului educativ şi a condiţiilor în care se desfăşoară acesta. În plus, succesul de care se bucură, în prezent, Şcoala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul” este rezultatul unui efort susţinut al cadrelor didactice, împreună cu elevii şi părinţii. În acest sens, instituţia a fost dotată în cursul anului trecut cu 25 de laptopuri noi pentru laboratorul de informatică, dar și cu mobilier nou în unele clase, pentru desfăşurarea în condiţii optime şi modernizarea procesului de învăţământ. 



Comentează știrea

paul
28 septembrie 2022
info

1. Cine garanteaza ca la iarna punctul termic care furnizeaza agent termic acestei scoli chiar o sa functioneze? 2. Lucrarea urmeaza sa se faca sambata - duminica (pentru a nu deranja orele) sau se elibereaza unele clase unde se face galagie (si cei din restul claselor se fac ca nu aud)? 3. Lucrare mare, valoare mare. Cum a fost / cum urmeaza sa fie aleasa firma care face lucrarea? 4. Se vor verifica caloriferele ramase??? Toate sunt mancate la interior. Fiind vorba de un circuit inchis, poti sa montezi si calorifere din sticla...cand vine apa din punctul termic aduce cu ea toata rugina si mizeria de pe circuit, din restul blocurilor din zona...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0252 secunde