Regulamentul parcărilor din Constanța, sub lupa consilierilor locali! "Este pur şi simplu jecmănire"

1757
1
Regulamentul parcărilor din Constanța va fi supus aprobării consilierilor locali luna aceasta, a declarat primarul orașului, Vergil Chițac. În dezbatere publică se află două modificări ale Regulamentului parcărilor: una inițiată de grupul consilierilor locali PNL și USR, iar cealaltă semnată de consilierii locali PSD. Cele două proiecte vizează modificări privind taxele percepute pentru un loc de parcare, realizarea de noi tipuri de abonament, dar și acordarea de gratuități.

Vergil Chițac a precizat că cele două propuneri de proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului parcărilor vor fi supuse aprobării în ședințe diferite ale Consiliului Local Municipal.

„PSD-ul, deși și ei sunt de acord cu varianta asta finală propusă de PNL și de USR, totuși n-au renunțat la varianta lor și, dacă n-au renunțat varianta lor, atunci noi va trebui să facem o ședință de Consiliu Local și să introducem varianta lor, să votăm și într-o altă ședință de Consiliu Local introducem varianta PNL-USR, pentru că nu putem să avem în interiorul aceleiași ședințe două proiecte de hotărâri de Consiliu Local care vizează același subiect. Cred că o să facem o ședință extraordinară pentru cel al PSD-ului și în ședința ordinară din 31 să intre varianta de modificat al regulamentului propusă de coaliția de consilieri PNL-USR”, a spus primarul Vergil Chiţac.

La rândul lui, liderul grupului de consilieri PSD, Costin Răsăuţeanu, şi-a exprimat public opinia despre acest regulament al parcărilor din Constanţa.


„Este pur și simplu jecmănire să institui parcare cu plată pe străduțe, prin cartiere, pe alei, în zone fără vreo importanță sau relevanță turistică, comercială etc. Singurul scop este de a-i mai taxa suplimentar pe constănțeni. Dar asta au vrut Chițac, PNL și USR. Consilierii locali, indiferent de partid, trebuie să voteze luni, 31.10.2022, proiectul inițiat de grupul PSD privind modificarea regulamentului parcărilor din Constanța, dacă mai au un minim respect față de cetățeni. Proiectul PSD se află pe ordinea de zi. Considerăm că tariful pentru parcarea cu plată în Zona 0 și Zona 1 trebuie redus semnificativ la 2 lei, respectiv 1,5 lei/ora. Constanța a devenit celebră în întreaga țară pentru taxele aberante de parcare. Stațiunea Mamaia a fost golită de turiști în urma acestor inepții, ajungându-se la situații în care taxa de parcare să reprezinte o treime din costul unui sejur. Consilierii locali, indiferent de partid, trebuie să hotărască dacă își doresc să repare bătaia de joc la care sunt supuși constănțenii și turiștii care ne vizitează orașul. Au ocazia să o facă!

Principalele modificări propuse de grupul consilierilor PSD sunt:

- Eliminarea Zonei 2

- Tariful orar în Zona 0 este 2 lei/oră inclusiv TVA

- Tariful orar în Zona 1 este 1,5 lei/oră inclusiv TVA

- Gratuitate pentru autovehiculele electrice şi hybrid

- Parcare gratuită noaptea”, a spus Costin Răsăuţeanu.



Comentează știrea

Quinton Linville
27 octombrie 2022
Automatic original and engaging videos from your blog posts

Hi, You can create engaging videos automatically from your blog posts. We use prime quality (istock) stock videos, images, and cutting-edge ai technology. Check it out for free: https://invideo.io?ref=videoai You can monetize your videos or get video viewers and grow your audience.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde