Premierul Japoniei și-a demis fiul din cauza unei petreceri

278
Premierul Japoniei și-a demis fiul din cauza unei petreceri - japonia-1685382139.jpg
Premierul nipon Fumio Kishida a anunţat luni că îl demite din funcţia de secretar pe fiul său, Shotaro Kishida, acuzat de „comportament necorespunzător” la reşedinţa oficială, transmite AFP.


Săptămâna trecută, o revistă a scris că fiul prim-ministrului şi-a invitat anul trecut mai mulţi apropiaţi la o petrecere la reşedinţa oficială a şefului guvernului de la Tokyo. Publicaţia a prezentat fotografii cu mai mulţi participanţi care simulau o conferinţă de presă şi cu un invitat întins pe o scară cu covor roşu.


„Comportamentul său de anul trecut în spaţiul public a fost nepotrivit pentru un secretar politici şi am decis să îl înlocuim”, a declarat premierul presei, precizând că demiterea intră în vigoare la 1 iunie.


Fumio Kishida îşi mustrase deja fiul în vârstă de 32 de ani, dar opoziţia şi-a intensificat criticile, cerându-i să demisioneze. Nu a fost prima dată când atitudinea lui Shotaro Kishida a fost considerată reprobabilă, reaminteşte AFP.
Acesta folosea automobile oficiale pentru călătorii în Europa cu scopul de a cumpăra suveniruri pentru miniştri, notează AFP. În ultimele trei luni, patru miniştri au părăsit guvernul Japoniei după acuzaţii de nereguli financiare sau de legături cu un cult controversat - secta Moon, cunoscută şi ca Biserica Unificării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2263 secunde