Punctele de prim ajutor de pe litoral, pregătite pentru sezonul estival

458
Punctele de prim ajutor de pe litoral, pregătite pentru sezonul estival - salvamari-1685381231.jpg

Articole de la același autor

15 oameni au murit înecați pe litoralul românesc în sezonul estival de anul trecut. Primul deces a avut loc la începutul lunii iunie. De asemenea, în lunile iulie și august, 2.471 de oameni aflați în dificultate au fost asistați medical. 728 de persoane au primit îngrijiri la la corturile amplasate pe plajă și 1.740 au fost asistate medical de echipajele care au încadrat ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor. Alte trei persoane au avut nevoie de pompieri din punctele temporare de stingere.

Este un bilanț îngrijorător al situației de pe plajele românești din sezonul estival al anului 2022. Anul acesta, la început de sezon estival, autoritățile trebuie să fie mai pregătite decât oricând, având în vedere că, deja, se anunță temperaturi de până la 30 de grade Celsius, iar oamenii vor veni la plajă.

Pentru anul 2023, Primăria Constanța pune la dispoziție peste 3, 4 milioane de lei destinați serviciului de salvamar și punctelor de prim ajutor pe plajele din Constanța și din stațiunea Mamaia. Potrivit contractului semnat cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, suma exactă alocată este de 3.446.170 de lei, fără TVA. Durata contractului este de 109 zile, iar serviciul se va încheia pe 31 august.

Dotarea posturilor de salvare se face cu respectarea cerințelor în vigoare, iar măsurile privind protecția muncii, prevenirea și stingerea incendiilor, dar și cele legate de protecția mediului sunt adoptate cu strictețe.

Persoanele care vor vizita stațiunea Mamaia vor avea la dispoziție un număr de 10 salvamari care să sară în ajutor în cazul unui pericol. De asemenea, activitatea va fi împărțită în două sectoare de plajă, cu câte doi șefi de sector, două puncte de prim ajutor cu câte două persoane responsabile de salvare și două puncte de prim ajutor cu câte o persoană de pază.

De asemenea, în perioada 1 iunie – 15 septembrie, în stațiunea Mamaia vor fi prezenți 19 salvamari, cu câte două persoane fiecare, patru sectoare de plajă cu câte două persoane, cinci puncte de prim ajutor cu două persoane și cinci puncte de prim ajutor cu o persoană. În Constanța vor exista zece posturi de salvamari, cu câte trei persoane fiecare, trei sectoare de plajă cu câte două persoane, trei puncte de prim ajutor cu două persoane și trei puncte de prim ajutor cu o persoană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4094 secunde