Rugina este la ea acasă, pe balustrada falezei din fața Cazinoului

9441
Sezonul estival este aproape, iar turiștii vor da năvală pe litoral. Pe lângă plaje, Delfinariu și Satul de vacanță, Faleza Cazino este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din orașul Constanța. Deși peisajul atrage foarte mult cu valurile care se lovesc de pietre și pescărușii ce zboară deasupra apei, balustradele ruginite anulează frumusețea locului.



Ceea ce este, totuși, mai important decât peisajul care li se oferă turiștilor o reprezintă lipsa siguranței. Oamenii care se plimbă pe faleza Cazinoului ar trebui să fie foarte atenți atunci când se apropie de balustrade și, mai ales, să nu se sprijine de ele, nici măcar dacă își fac fotografii.



Totodată, problema nu va fi rezolvată nici de panourile în care se menționează că nu se recomandă sprijinirea de balustradă. Acestea ar trebui să fie făcute astfel încât să ofere siguranță inclusiv copiilor, care nu vor citi sau nici nu vor lua în considerare avertismentele.



Anul trecut, Primăria Constanța a organizat o achiziție publică pentru lucrări de reabilitare a falezei din fața Cazinoului. Proiectul cuprindea refacerea zidului de sprijin, a balustradei și a pavimentului terasei. Valoarea estimată a contractului fără TVA era de 8.447.836,13 lei și a fost stabilită o perioadă de derulare de 24 de luni de la data semnării. Lucrările, însă, erau planificate pe o perioadă de execuție de 9 luni de la emiterea ordinului de începere. Cu toate acestea, în momentul de față, balustrada de pe faleza Cazinoului este la un stadiu care lasă de dorit. Să sperăm, totuși, că va fi reabilitată până nu va rugini de tot și până nu se va întâmpla ca vreo persoană să cadă, din cauza lipsei de siguranță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8266 secunde