Primăria Constanța reabilitează Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" cu finanțare din PNRR

760
Primăria Constanța reabilitează Școala Gimnazială nr. 24
Pe ordinea de zi a ultimei ședințe, din această lună, a Consiliului Local Constanța s-a aflat și proiectul ce viza aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 24 «Ion Jalea», Constanța”, proiect care a fost votat favorabil.

Municipalitatea a obținut finanțarea prin PNRR pentru unitatea de învățământ în cadrul Componentei 5 – Valul Renovării, schema de granturi pentru eficiența energetică și reziliență în clădiri publice, renovare integrată a clădirilor publice.

Prin implementarea proiectului se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii în care funcționează școala prin efectuarea unui set de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță europeană. Obiectivul specific vizează scăderea gazelor cu efect de seră, scăderea consumului de energie primară prin surse regenerabile.

Obiectivul asupra căruia se va interveni a fost edificat în anul 1979 și are un regim de înălțime p+3E și o suprafață construită desfășurată de 2.869,64 mp.

Construcția are destinație clădire de învățământ (școală). Având în vedere lunga perioadă de exploatare, în prezent se constată un grad avansat de uzură fizică, de unde rezultă necesitatea renovării corpului de clădire.

Reabilitarea termoenergetică a clădirii va cuprinde intervenții de termoizolare, înlocuire a tâmplăriei PVC, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă pericol de desprindere, repararea sistemelor de colectare a apelor de la nivelul terasei, adaptarea intrarilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, refacerea hidroizolației, înlocuirea instalației de iluminat din interior, montarea de panouri fotovoltaice, montarea de panouri fotovoltaice.

Prin măsurile ce vor fi luate, se vor realiza o reducere a consumului anual specific de energie pentru încălzire precum și o reducere semnificativă a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 cu cel puțin 30%.

Valoarea proiectului este de 1.262.641,60 euro, fără TVA. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5555 secunde