Monumentele istorice și obiectivele turistice din Constanța vor avea plăcuțe digitale care conțin cod QR

385
Monumentele istorice și obiectivele turistice din Constanța vor avea plăcuțe digitale care conțin cod QR - placute-monumente-1682530223.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chițac, a convocat Consiliul Local în şedinţă ordinară pentru joi, 27 aprilie 2023, ora 14.00.

Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe proiecte de interes. Printre cele propuse se regăsește și proiectul nr.163/2023 privind aprobarea Acordului de parteneriat încheiat între UAT Municipiul Constanța și Asociația „Călător prin România”, în vederea realizării și montării de plăcuțe digitale care conțin cod QR în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța. Proiectul a primit avizele comisiilor de specialitate.

„Proiectul de digitalizare a turismului propus constă în realizarea și montarea de plăcuțe digitale care conțin cod QR (Quick Response) în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța. Turistul scanează cu telefonul mobil codul QR înscris pe plăcuța de informare și va fi transferat pe platforma www.travelinromania.com, unde poate afla detalii despre obiectivul respectiv în limba română sau în alte 33 de limbi străine. Practic, turistul devine propriul său ghid turistic“, se arată în proiectul de hotărâre. Textele informative privind obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu care vor fi postate pe platforma digitală au fost stabilite de comun acord de reprezentanții UAT Municipiul Constanța cu Asociația Călător prin România și supuse avizării Direcției Județene pentru Cultură.

„Designul plăcuțelor, softul QR și producția acestora, precum și găzduirea și administrarea textelor informative pe platforma digitală sunt obligațiile Asociației Călător prin România, care va suporta toate costurile aferente. În sarcina Primăriei Municipiului Constanța revin furnizarea listei obiectivelor turistice și a monumentelor istorice care vor fi marcate, desemnarea unui angajat cu care asociația să comunice în permanență, ori de câte ori este nevoie, și a unui angajat care să participe la lucrările de amplasare și montare a plăcuțelor la datele convenite de comun acord, pe toată durata acestora, precum și semnarea acordului de parteneriat“, mai este precizat în proiectul de hotărâre.

În altă ordine de idei, raportul Primăriei Constanta mai stipulează: „Având în vedere importanța promovării turismului atât pe plan local, cât și internațional, precum și feed-backul pozitiv cu privire la colaborarea Asociației Călător prin România cu alte administrații locale din țară care au implementat proiectul, considerăm că acest demers poate contribui semnificativ la promovarea patrimoniului cultural în rândul turiștilor români și străini care vor vizita regiunea, cu implicații directe în creșterea notorietății destinației și a circulației turistice“. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5062 secunde