Protest în fața Primăriei Constanța, gestionat cu TACT de viceprimarul Ionuț Rusu

1009
1

Articole de la același autor

Zeci de cetățeni nemulțumiți s-au strâns vineri, 21 aprilie, la orele prânzului, în fața sediului Primăriei Constanța, pentru a-și face cunoscute doleanțele. Așa cum au arătat organizatorii de la Asociația Civică Tomis Așa Cum Trebuie – TACT, protestul s-a dorit a fi unul pașnic, prin care să se găsească o cale de comunicare cu autoritățile locale. Deși nu au fost mulți protestatari, vocile și nemulțumirile lor au fost auzite. Viceprimarul Ionuț Rusu a venit în mijlocul lor și și-a notat, cu detalii și date de contact, toate problemele semnalate.

Câteva zeci de persoane s-au strâns în fața sediului primăriei, într-un țarc din garduri de protecție montate de jandarmii veniți să asigure ordinea publică. Protestul a fost organizat de Asociația TACT, invitația a fost lansată pe rețelele de socializare și sute de constănțeni au răspuns „prezent” în mediul virtual. E drept, au venit mai puțini protestatari decât se anunțaseră inițial, dar cei prezenți au enumerat, în reclamațiile lor, principalele neajunsuri cu care se confruntă în traiul în municipiul Constanța. Printre protestatari au fost avocați, medici, activiști, dar și politicieni, precum Florin Cocargeanu și senatorul Stelian Ion, deputatul Lucian Lungoci, senatoarea Evdochia Aelenei și soțul acesteia, deputatul Dăuț Aelenei.



„După înființarea noastră ca asociație, foarte mulți cetățeni din oraș ne-au contactat pentru a-i sfătui cum să-și rezolve problemele. Printre aceștia, au fost cetățeni de pe străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și Ferdinand, care sunt afectați de Planul de Mobilitate Urbană, care a devenit de fapt planul de «imobilitate urbană» și foarte multă lume ne-a sesizat că nu are posibilitatea să intre în audiență, pentru a primi lămuriri cu privire la modul cum se va desfășura traficul în Constanța. Prin urmare, am organizat acest protest. Au venit, după părerea mea, într-un număr nu destul de semnificativ, față de nemulțumirile exprimate pe rețelele de socializare. Am anunțat că va fi un protest pașnic și așa a și fost. Totodată, este de admirat că de la primărie a coborât viceprimarul să vorbească cu protestatarii, alături de alți reprezentanți. Am mai fost și la alte proteste și este prima dată când vine cineva să vorbească cu protestatarii, consider că s-au pus bazele unei comunicări”, a afirmat, pentru „Cuget Liber”, avocata Mirela Doicescu, reprezentant Asociația TACT.



Vicele Ionuț Rusu nu a plecat din fața primăriei până la ultimul protestatar

Spre surprinderea tuturor, în rândul protestatarilor au coborât viceprimarul Ionuț Rusu și consilierii Doru Iordache, Alin Vintilă și George Măndilă. Deși discuțiile au început cu cele două „tabere” despărțite de gardurile Jandarmeriei, într-un final, reprezentanții administrației primăriei au intrat în rândul protestatarilor și au ascultat fiecare doleanță în parte. Ba mai mult, viceprimarul a notat fiecare problemă ridicată, cu date de contact, promițând să verifice și să vegheze la soluționarea ei.

Printre aspectele aduse în discuție au fost lucrările parcă interminabile de pe principalele artere ale municipiului Constanța, soarta străzii Cuza Vodă, care a preluat tot traficul dinspre plaja Modern spre Gară, soarta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, frigul din școli, din lunile de iarnă, lipsa locurilor de parcare și valoarea ridicată a abonamentelor.

„Nu vă mai credem! Vrem termene. După ce că sunteți o administrație incompetentă, ne hăituți cu amenzi pentru parcări. La vot ne-ați căutat, acum ne-ați trădat și ne-ați abandonat! Vrem fapte, nu vorbe!”, au reclamat protestatarii.



Fiecare dintre reprezentanții primăriei a răspuns doleanțelor ridicate, iar la un moment dat, întrebat dacă îi place cum arată Constanța, viceprimarul Ionuț Rusu a punctat: „Îmi place cum va arăta. Lucrările sunt în grafic și vor fi încheiate până la finalul lui 2023!”.

Se impune subliniat, de asemenea, că reprezentanții administrației publice locale, în frunte cu viceprimarul Ionuț Rusu, au fost ultimii care au plecat din fața primăriei. Dacă în alte împrejurări, la alte manifestații, cei vizați de scandări pleacă repede, de data aceasta, viceprimarul Ionuț Rusu încă mai era în fața primăriei, discutând cu ultimii protestatari, când jandarmii strângeau gardurile de protecție. 



Comentează știrea

Frigioiu Luigi
23 aprilie 2023
protest

Nu a fost așa. Realitatea e deformată.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5647 secunde