Curtea şcolii, locul petrecăreţilor! "După weekend, găsim cutii de bere şi pachete de ţigări"

2657

Articole de la același autor

Până anul trecut, curtea Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa era împrejmuită parţial. O bucată de gard într-o parte, o altă bucată într-altă parte, dar nu suficient cât să cuprindă toată unitatea de învăţământ. Pe unde nu a fost înlocuit, pe alocuri, pe gardul realizat din beton, se regăseau nişte grilaje de plasă, care să ajute cât de cât, dar din cauza terenului şi vechimii gardului, una considerabilă, de altfel, de circa 50 de ani, partea betonată a continuat să se degradeze.





Altfel spus, timpul şi-a spus cuvântul, betonul s-a ros încet-încet, formându-se găuri, pământul s-a surpat, betonul s-a înclinat, afectând şi partea de plasă, existând pericolul căderii peste elevi.



Tocmai de aceea, era imperios necesar a se construi un gard nou, care să protejeze şcoala şi, în acest fel, să se împiedice accesul persoanelor străine în incinta unității. Iată că, după ani de zile în care s-au făcut o mulţime de solicitări către municipalitate pentru înlocuirea gardului ce împrejmuieşte şcoala, lucrurile, în sfârşit, se şi întâmplă. Anul trecut s-a montat o parte din acest gard, iar acum Primăria Constanţa a aprobat alocarea de fonduri pentru execuţia lucrărilor de reparaţii la ultimele segmente de gard necesare, prin hotărârea de Consiliu Local de la sfârșitul lunii martie, astfel că la finalul lunii aprilie au fost demarate lucrările.



Potrivit directorului unităţii, prof. Carmen Guguş, deoarece curtea școlii este mare, trebuie asigurată supravegherea tuturor spațiilor în același timp, iar gardul este un element important pentru securitatea și siguranța elevilor, atât în incinta, cât și în perimetrul școlii. Totodată, acesta va ajuta la evitarea altor situaţii neplăcute ce pot apărea.



„După weekend sau minivacanțe, găsim în curtea școlii cutii de bere, energizante, sticle, pachete de țigări, ambalaje etc. Țigările sunt stinse în tâmplăria ușilor de la intrarea în școală, copăceii sau florile plantate de copii în diverse proiecte din «Școala Altfel» sau «Săptămâna Verde» sunt distruse de vizitatorii care tăiau gardul vechi sau săreau poarta pe care scrie foarte clar «ACCESUL INTERZIS»”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”.



Partea bună este că, imediat ce va fi montat gardul, le va fi mai greu petrecăreţilor să intre în curte, iar copiii, şi ei, se pot simţi mai în siguranţă, ştiind că persoanele străine nu au acces în curtea şcolii. Mai mult decât atât, nu se va mai putea scrie pe pereţi, coşurile de gunoi vor rămâne şi ele întregi, fără a le mai rupe cineva, cum s-a mai întâmplat în trecut, iar băncuţele şi spaţiile verzi vor rămâne neatinse. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5732 secunde