Kim Jong Un îşi dă mâna cu Vladimir Putin pentru a consolida cooperarea strategică

1633
Kim Jong Un îşi dă mâna cu Vladimir Putin pentru a consolida cooperarea strategică - 1-1686553936.jpg
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să „îşi dea mâna” cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a consolida cooperarea strategică în scopul comun de a construi o ţară puternică, informează presa de stat KCNA, citată de agenţia Reuters.

Kim şi-a asumat angajamentul într-un mesaj de marcare a Zilei Naţionale a Rusiei, adresat preşedintelui Vladimir Putin, în care a apărat decizia acestuia de a invada Ucraina şi în care a arătat „sprijin şi solidaritate depline”.

„Justiţia va învinge cu siguranţă, iar poporul rus va continua să adauge glorie istoricului victoriilor”, a spus Kim într-un mesaj publicat de KCNA.

Liderul nord-coreean a făcut apel la „o cooperare strategică mai strânsă” cu Moscova, „ţinându-l ferm de mână pe preşedintele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv de a construi o ţară puternică”, a adăugat acesta.

Coreea de Nord urmăreşte să creeze legături mai strânse cu Kremlinul şi a sprijinit Moscova după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, dând vina pe „politica hegemonică şi aroganţa” Statelor Unite şi a Occidentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2815 secunde