Liderul nord-coreean le ordonă agricultorilor să crească producţia de hrană

257
Liderul nord-coreean le ordonă agricultorilor să crească producţia de hrană - kim-coreea-1677767099.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a ordonat agricultorilor să crească producţia de hrană, a relatat joi media de stat, pe fondul crizei alimentare cu care se confruntă ţara, relatează dpa şi AFP.

Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, Kim i-a îndemnat pe agricultori să se concentreze pe sporirea producţiei de grâne şi să îndeplinească obiectivele anuale fără greş, cu prilejul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc Coreean.

Guvernul de la Phenian consideră dezvoltarea agricolă o chestiune de importanţă strategică, a subliniat Kim.

„Pentru a realiza obiectivele măreţe pe termen lung de dezvoltare rurală, este necesară întărirea decisivă a îndrumării partidului în sectorul agriculturii şi îmbunătăţirea activităţii partidului în mediu rural”, a explicat liderul nord-coreean.

Acesta a insistat că trebuie să se acorde atenţie "depăşirii dezechilibrelor în orientările pentru agricultură şi creşterii randamentului la hectar în toate exploatările agricole, a consemnat KCNA.

Coreea de Nord, izolată pe plan internaţional din cauza programului său de înarmare nucleară, este dependentă de mult timp de ajutor alimentar extern, atât ca urmare a unor dezastre naturale, cât şi a propriilor greşeli de management. Mai mult, ţara a fost greu încercată de pandemia de coronavirus, care i-a sporit izolarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3733 secunde