Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ''neidentificată'', anunţă armata sud-coreeană

152
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ''neidentificată'', anunţă armata sud-coreeană - zgqzymiwotljmzkzmzm3mdzjnju5nji4-1666938855.jpg
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ''neidentificată'', a anunţat vineri armata sud-coreeană, pe fondul temerilor privind un nou test nuclear al Phenianului, informează AFP."Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată" spre Marea Japoniei, a anunţat Statul Major interarme sud-coreean (JCS), fără a oferi alte detalii.

Acest tir intervine la puţin timp după o întrevedere între miniştrii adjuncţi ai afacerilor externe american, nipon şi sud-coreean, care s-au angajat să-şi întărească operaţiunile de descurajare în regiune.

"Am convenit să ne întărim cooperarea (...) pentru ca Phenianul să pună imediat capăt imediat activităţilor sale ilegale şi să reia negocierile pentru denuclearizare", a declarat în timpul acestei întrevederi sud-coreeanul Cho Hyun-dong. "Cele trei ţări au convenit asupra necesităţi unui răspuns de o forţă fără precedent în cazul în care Coreea de Nord va întreprinde al şaptelea său test nuclear", a declarat el pentru presă.

Coreea de Sud şi SUA au avertizat de mai multe ori că Phenianul ar putea fi pe punctul de a realiza un nou test nuclear, pentru prima dată după 2017, după o serie de tiruri cu rachete balistice în ultimele săptămâni.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.219 secunde