Austria intenţionează să cumpere sistemul german de apărare antiaeriană Iris-T

137
1
Austria intenţionează să cumpere sistemul german de apărare antiaeriană Iris-T - 1-1694591831.jpg

Articole de la același autor

Austria intenţionează să cumpere opt unităţi ale sistemului german de apărare antiaeriană Iris-T cu rază medie de acţiune ca parte a sistemului de apărare antiaeriană European Sky Shield, a declarat ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner, citată de agenţia DPA.

„Achiziţionarea rachetelor şi pregătirea echipajelor vor fi coordonate cu Germania”, a declarat Klaudia Tanner, la Viena.

Miniştrii apărării din Estonia şi Letonia au semnat, luni, un acordul-cadru pentru achiziţionarea acestui sistem de la compania germană producătoare Diehl Defence.

Tanner a spus că se aşteaptă ca Germania şi Austria să convină asupra unei scrisori de intenţie în următoarele săptămâni.

Şeful Forţelor aeriene din Austria, Gerfried Promberger, a indicat că este planificată achiziţionarea a patru sisteme cu rază scurtă de acţiune şi a patru sisteme cu rază medie de acţiune.

„Având în vedere invazia în curs a Rusiei în Ucraina, este absolut necesar să se închidă breşele din spaţiul aerian european”, a declarat Tanner.

Comentează știrea

Pagina a fost generata in 0.4191 secunde