ROMÂNIA RIPOSTEAZĂ! MAE recheamă în ţară ambasadorul de la Viena!

289
1
ROMÂNIA RIPOSTEAZĂ! MAE recheamă în ţară ambasadorul de la Viena! - mdk2mti5yze2mgm1yzayzdy1ywnin2jl-1670580197.jpg
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie fiind, potrivit cutumelor diplomatice, "un gest politic care subliniază poziţia României de dezacord ferm cu conduita Austriei şi indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat", a anunţat, vineri, Ministerului Afacerilor Externe (MAE), scrie Agerpres.



"Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziţia Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim", se arată în comunicat.


Comentează știrea

Ion
9 decembrie 2022
ipocrizia politica romaneasca

Da, ii doare n cot pe autrieci de rechemare...ia sa le trimita dna, anaf, samd la toate companiile austriece din tara noastra, zilnic... ca oricum ,nu e una corecta in relatia cu statul... ia sa isi inchida romanii conturile la raiff,,,,si asa e o bomba de banca. Politicienii nostri, habarnisti cand e vorba de tara, supermeseriasi cand e vorba de familia lor. Sa ia lectii de la croati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde