Nicolae Ciucă: "Toţi interlocutorii susțin România pentru aderarea la Schengen"

114
Nicolae Ciucă:
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că toţi oficialii cu care a avut întâlniri pe parcursul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles au subliniat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

„Toţi interlocutorii au subliniat susţinerea de care România se bucură pentru a continua şi a finaliza procesul de aderare la Schengen”, a spus premierul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Ciucă, rezultatele comisiei de evaluare sunt cât se poate de pozitive.

„Asigură continuarea cadrului de evaluare şi discuţii în vederea clarificării oricărei probleme la nivelul oricărui stat membru Schengen, astfel încât atunci când va fi luată decizia în Consiliul JAI să putem să avem susţinerea pe baza meritului de care ţara noastră trebuie să se bucure, merit care trebuie să-i fie recunoscut pentru tot ceea ce a realizat astfel încât să îndeplinească toate cerinţele acquis-ului Schengen”, a afirmat prim-ministrul.

Şeful Executivului a menţionat că nu a citit raportul deoarece acesta nu este public, dar a primit informaţiile de la reprezentanţii României care au participat la analiza acestuia.

„Raportul este unul foarte pozitiv, primind aprecierile de la toţi cei care au participat la această activitate. Este o dovadă a faptului că România a făcut ceea ce trebuie astfel încât să îndeplinească standardele şi condiţiile acquis-ului Schengen şi, pentru că, am spus-o şi am să o repet, acest demers nu se va opri la momentul în care vom primi aprobarea să intrăm în spaţiul Schengen, va trebui să continue şi suntem pregătiţi tocmai din acest motiv să probăm prin ceea ce am realizat şi prin ceea ce suntem pregătiţi să facem în continuare pentru a fi cu adevărat membri Schengen. Am demonstrat că suntem în măsură să protejăm graniţele externe ale UE, am făcut-o şi înainte de începerea conflictului, după începerea conflictului şi mai abitir şi provocarea, presiunea pe întreg serviciul de graniţă a fost una cât se poate de complexă şi dinamică şi iată-ne astăzi că, după atâta timp, putem să ieşim şi să spunem fără niciun fel de reţinere că România are şi personalul, şi dotarea tehnică, şi procedurile în conformitate cu standardele cerute, astfel încât să devină membru Schengen”, a explicat Ciucă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde