Cartierul constănțean Km 4-5 este „sărac” în oaze de verdeață și zone de agrement pentru cei mici. Familiile cu copii mici s-au obișnuit să-și dea întâlnire în parcări – fie că vorbim despre parcarea supermarketurilor din zona Doraly, fie că vorbim despre cele de pe lângă blocuri. Deși o soluție, nu este cea mai fericită. Cei mici nu pot să se distreze în voie, căci joaca le este întreruptă mereu de mașini, iar părinții au inima cât un purice de teamă că vreun șofer nu îi va vedea pe prichindei. O variantă pentru relaxarea cetățenilor era porțiunea de verdeață din zona Doraly. De-a lungul anilor, administrațiile publice locale au mai „cosmetizat” locul, puțin câte puțin. Inițial au apărut grătarele, iar zona a fost desemnată pentru a fi printre puținele din municipiul Constanța destinate picnicului, apoi au apărut și câteva băncuțe, un loc de joacă pentru cei mici și un țarc pentru câini. Dar nesimțirea cetățenilor și delăsarea autorității publice locale au dus la degradarea zonei: murdărie, bănci rupte, loc de joacă distrus sunt doar câteva dintre neajunsurile pe care le găseau constănțenii ieșiți la plimbare.

Felicia Ovanesian: „Va fi zonă de picnic în continuare, vor fi amplasate grătare noi”Toate acestea sunt în curs de schimbare. Printre proiectele derulate de administrația publică locală se numără și înfrumusețarea și transformarea zonei verde într-un parc. City managerul Felicia Ovanesian, din cadrul Primăriei Constanța, a afirmat pentru „Cuget Liber” faptul că deja au fost realizate aleile pietonale, au fost montate felinare și a fost trasă apă pentru irigarea spațiului verde – de menționat că zona nu beneficia nici de iluminat public, nici de apă, singura sursă de alimentare cu apă fiind o pompă rudimentară, pe care o foloseau cei care făceau grătar în zonă. „Va rămâne zona de picnic, vor fi grătare noi. De asemenea, urmează să fie amplasat și mobilier urban nou, să fie plantați arbuști și flori”, a mai spus Felicia Ovanesian. Pe de altă parte, deși inițial se dorea și realizarea unei legături între cele două porțiuni de spațiu verde, despărțite de artera rutieră care face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu și șoseaua Mangaliei, acest lucru nu este posibil. „Ar presupune realizarea unei pasarele pietonale, ceea ce nu este posibil”, a explicat Felicia Ovanesian. În schimb, pentru ca cetățenii să aibă acces mai facil spre parc au fost construite scări, în locul dâmburilor de pământ pe care se chinuiau să le escaladeze până de curând.

Locul de joacă, cuprins într-un lot de zece astfel de spații scoase la licitație
Mai trebuie reparat și locul de joacă, din care au mai rămas doar scheletele unui tobogan și unor leagăne. Dar și acest demers se dovedește a fi unul de durată. Locul de joacă din viitorul parc Doraly este cuprins în lotul de zece astfel de spații care trebuie reabilitate, pentru care se tot organizează licitații de mai bine de un an deja, dar fără succes. De asemenea, în zona respectivă ar urma să fie construită și o nouă pasarelă pietonală, peste liniile de cale ferată, pentru a face legătura între cartierele Poarta 6 și Km 4-5. Peste această pasarelă abia a fost realizat studiul de fezabilitate, rămâne de văzut când va începe construcția.