Încă o schimbare în traficul din Constanța încinge spiritele. "Nu mai putem vira la stânga pentru a intra în cartier!"

14100
12

Articole de la același autor

Reconfigurările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu ridică probleme constănțenilor care locuiesc în cartierul Tomis Nord al municipiului. De parcă nu era de ajuns că vor „pierde” locurile de parcare stradale, constănțenii sunt indignați și de faptul că nu mai pot vira la stânga, pe străzile Suceava și Dispensarului, pentru a intra în cartier. Justificarea autorității locale se referă la faptul că modificările erau necesare pentru fluidizarea traficului în zonă.Încă dinainte să înceapă reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia”, schimbările anunțate nu au fost privite cu ochi buni și au fost multe nemulțumiri. Pe de o parte, ale celor care au aflat că nu vor mai putea să parcheze pe marginea carosabilului, căci locurile de parcare vor fi desființate; pe de altă parte, ale taximetriștilor, care au constatat că le-au fost desființate stațiile. Proiectul, finanțat din fonduri europene, a mers mai departe, iar în prezent, o bună parte din lucrările necesare în zona respectivă au fost realizate, iar atenția firmelor contractate s-a mutat mai spre gară. Deși, se impune să menționăm, trotuarele de pe marginea bulevardului, din porțiunea City Park – Dobrogea, încă arată ca după război, cu banda dedicată bicicliștilor nefinalizată, cu buruieni care au năpădit pământul răscolit.

„Sunt mulți șoferi care taie linia dublă continuă, este risc de accidente”

Pe lângă aceste nemulțumiri, constănțenii care locuiesc în cartierul Tomis Nord mai au o supărare: au constatat – deși nu se poate spune că este tocmai o surpriză, căci autoritățile locale au anunțat încă din vară schimbările ce urmau să fie impuse! – că nu mai pot vira la stânga, de pe bulevard, pe străzile Suceava și Dispensarului, pentru a intra în cartier. „A fost trasată linie dublă continuă, astfel că nu se mai poate vira la stânga spre cartier și ne obligă, astfel, să parcurgem distanța până la sensul giratoriu din zona Dobrogea și să întoarcem. Pe o arteră intens circulată, să se stea și mai mult în trafic! Mai mult, a fost desființat și sensul giratoriu de la intrarea în City Park Mall, dar chiar și așa sunt mulți șoferi care se comportă ca și cum sensul ar exista în continuare, întorc în dreptul intrării, taie linia dublă continuă. Plus, sunt și cei care taie linia pentru a intra în cartier, ceea ce reprezintă un risc în plus de accidente”, ne-a semnalat Bogdan L., un constănțean care locuiește în zona respectivă.

Explicația instituirii acestor modificări

Referitor la aspectele semnalate, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat pentru „Cuget Liber” că „modificările erau prevăzute în proiectul de reabilitare, pentru asigurarea mobilității”. Totodată, faptul că va fi instituită o bandă dedicată transportului în comun este un argument în plus pentru impunerea liniei duble continue. Totodată, și sensul giratoriu din zona Dobrogea urmează să fie redimensionat, astfel încât să cuprindă fluxul de autovehicule care vin dinspre bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu.Pe de altă parte, și voci din rândul polițiștilor susțin modificările aduse, mai ales pentru că pe porțiunea respectivă de arteră au avut loc, în trecut, numeroase tamponări, unele cauzate tocmai de faptul că se vira la stânga spre străzile secundare.

Reamintim că, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia”, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu / 1 Decembrie 1918, conform graficului fizic de execuţie actualizat şi transmis de către constructor, lucrările de execuţie realizate până la data de 26 septembrie sunt: în zona hotelului Oxford – City Park Mall au fost executate reparaţii structură drum – punctual şi aşternere strat uzură, sistem rutier trotuare, canalizaţie reţele telecomunicaţii şi energie electrică, pistă biciclete, zona spaţiu verde, pavaj trotuar, montaj stâlpi iluminat public; în zona City Park Mall – Dacia - sistem rutier trotuare, canalizaţie reţele telecomunicaţii şi energie electrică, pistă biciclete, zona spaţiu verde, pavaj trotuar, montaj stâlpi iluminat public; iar în zona Dacia – zona Trocadero a fost decopertat trotuarul. În perioada următoare, șantierul se va extinde până spre gară, iar termenul de finalizare este 30 aprilie 2023. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constantin
18 octombrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Mai sus au "sens giratoriu edilitar" unde întoarce și autobuzul, asa ca pot întra fara probleme, la fel ca în locul de parcare din fata "ghenelor" de gunoi!

Un cetatean
18 octombrie 2022
Orașul meu

Constanța e praf și la propriu și la figurat. 3 ani de haos și mizerie în viata noastră și asa scurta și grea, e prea mult. Unde nu e cap..... Mi-e dor de parcul Expoflora, de "culoarea și parfumul" orașului, de îngrijirea spatiilor verzi, care azi nu mai exista. Doar politicieni cu aere de magnați, rupți de condiția de a fi în slujba cetățeanului. Vrăjeală de sus pana jos! S-a ales praful de democrație si de civilizație!

Omul în slujba legii
18 octombrie 2022
Corectitudine!

Dacă mai vad o coloana oficiala cu girofar care vrea prioritate, o sa detoneze dinamita ce am ascuns-o sub asfalt când săpau băieții de la raja.

Popa
18 octombrie 2022
Contanta orasul batjocorit

Si nu ati vazut inca tot, urmeaza Bratianu cu zeci de semafoare...nici nu pleci bine din unul si vei da de altul...Ce minte luminata a dospit proiectul asta...Iar scoatem sensuri giratorii...care clar ajuta...sa montam semafoare... Bataie de joc si multa, multa umilinta...asta au ajuns constantenii sa inghita de 3 ani... Centrul Constantei- Stefan cel Mare praf...Aurel Vlaicu...sapat si rasapat....Lapusneanu ca dupa bombardament....Dezrobirii / Soveja, acu se sapa...acu se astupa...la saptamana...o luam de la capat... Ma ofer voluntar sa il plimb pe domnul Primar si pe City Manager la o ora de varf...8.00 dimineata sau 17.00 dupa amiaza prin oras.

Alex
19 octombrie 2022
...

De câțiva ani au făcut sensurile și străzile cum.au vrut ei. E haos total Ca și cum cine a gândit tot lucrează la cfr????‍♂️

Ghe
19 octombrie 2022
Reabilitare

Termen de finalizare lucrări :20 aprilie 2223. Firme serioase.

Mihaela
19 octombrie 2022
Incompetenta

Cu tot respectul, rar vezi atata incompetenta! In loc sa fluidizeze traficul l-au dublat! Inainte te strecurai pe stradute, ajungeai mai repede( mai putina poluare si combustibil) ! Acum toata lumea se invarteste! Dragi constanteni are trebui sa ne mobilizam!!! Degeaba comentam daca nu facem nimic!

Un constănțean
19 octombrie 2022
Indignare

Era singurul fără probleme de trafic cu min 2x3 benzi plus una pentru parcare și trotuare late toata lungimea lui. Cine a luat decizia de a "fluidiza" traficul cred ca nu a calcat niciodata pe el (o fi avand oare permis de conducere?).

Emilian
19 octombrie 2022
Trafic Constanta

Baaa astia si-au batut jos de noi cu schimbarile de sensuri si cu tot ceea ce au facut in oras !!!! Rusine primariei Constanta si tuturor carora au dar girul la asa ceva !!! Domnule primar dumneavoastra mergeti prin oras de la 7 la 10 si denla 15.30 la 19.00 ??? Sau suntetinin alt univers ??? Rusine , Rusine , Rusine !!!!

Popescu
23 octombrie 2022
Bataie de joc fata de locatarii din zona

Domnule primar imi doresc din suflet sa se traseze linie continua pana la Eforie sud sa nu puteti vira in Eforie nord spre vila dumneavoastra! Nu mai este mult si scapam de un primar incompetent!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde