De ce se degradează cantina Liceului Tehnologic Tomis? "Suntem amânați cu casarea obiectelor de inventar"

1334

Articole de la același autor

Construit în urmă cu 92 de ani, în 1930, Liceul Tehnologic Tomis a avut, până acum, zeci de generaţii de elevi. În tot acest timp, instituţia de învăţământ a încercat să le ofere acestora condiţii cât mai bune de studiu, doar că lipsa banilor a pus, uneori, piedici în ceea ce priveşte realizarea anumitor obiective. Chiar şi în aceste condiţii, conducerile care s-au perindat la cârma şcolii şi-au dat silinţa pentru a schimba mereu câte ceva.





În ultimii ani, au mai fost renovate săli de clasă, s-au mai făcut schimbări şi se încearcă, şi acum, a se face acelaşi lucru, să se modernizeze unitatea, pentru ca şi elevii acesteia să beneficieze de condiţii similare altor licee din municipiu. La acest moment, în cadrul liceului învaţă în jur de 1.000 de elevi la forma de învăţământ de zi, seral şi forma de învăţământ cu frecvenţă redusă. Cum spuneam, clasele pe care mulţi le ştiau ponosite, îmbătrânite au început încet-încet să-şi schimbe look-ul prăfuit de altădată, laboratoarele au şi ele alt aspect, sălile de curs sunt dotate cu tot ce este necesar etc. Desigur, nu se poate spune că unitatea dispune de dotări de ultimă generaţie la toate capitolele, dar pas cu pas se vizează transformarea acesteia şi aducerea ei la un alt nivel, mult mai performant.



În plus, copiii din alte localităţi pot beneficia şi de cazare în cămin, care, da, contrar multor zvonuri, este deschis şi funcţionează.

„Căminul nostru are în jur de 60 de locuri şi este funcţional, elevii din cadrul învăţământului profesional în sistem dual fiind cazaţi în acest spaţiu, pentru care plătesc 150 de lei pe lună”, ne-a declarat directorul liceului, Rodica Tatiana Pînzaru.



Pentru că spaţiul este generos şi având în vedere apropierea sezonului rece, Primăria Constanţa le-a solicitat sprijinul pe timpul iernii. Astfel, în caz de nevoie, circa 12 locuri din căminul liceenilor vor fi amenajate pentru adăpostirea persoanelor blocate în trafic din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ne referim aici la situaţii delicate în caz de cod portocaliu sau roşu. Desigur, întreaga clădire ar necesita lucrări de renovare, dar chiar şi în acest stadiu, are capacitatea de a caza elevii şi oamenii îngheţaţi din zilele grele de iarnă.



Principala problemă cu care se confruntă unitatea de învăţământ, însă, este cea legată de cantină, care este închisă de câţiva ani și, ca orice lucru care nu mai este îngrijit, continuă să se deterioreze. Conducerea liceului ar vrea să revitalizeze acest spaţiu, dar pentru a-şi putea îndeplini dorinţa este nevoie ca mai întâi să scape de o mulţime de obiecte, toate propuse spre casare. Din păcate, pentru a elibera incinta de tot ce nu le mai trebuie, este nevoie de o semnătură de la Primăria Constanţa, pe care o aşteaptă de aproximativ un an. „Le-am trimis o listă de propuneri pentru casarea mai multor obiecte: calculatoare, imprimante, laptopuri, paturi din fier, saltele, scaune etc. Le-am solicitat urgentarea acestei acţiuni, deoarece avem nevoie de spaţiu, mai ales în contextul începerii anului şcolar şi a noului proiect Engie - învăţământ dual, dar tot fără răspuns”, a precizat administratorul Irina Mitrenca.



Între timp, puricii şi-au făcut casă în saltele şi sar dintr-o parte într-alta după bunul plac, pentru că nu s-a găsit nimeni care să-i deranjeze prea tare până acum. Da, din când în când, sunt pulverizate sprayuri pentru înlăturarea acestora, dar efectele nu pot fi de durată lungă. Singura şansă de a scăpa de micuţele insecte este ca saltelele în care ele se „simt” atât de bine să fie distruse. Şi, da, în momentul în care ar dispărea obiectele care nu le mai sunt de folos din cantină, atunci conducerea ar putea da, din nou, drumul la cantină, ar putea-o reutila. Pe scurt, ar încerca să găsească sponsorizări pentru a-i reda funcţionalitatea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde