Apa caldă a devenit un lux la Constanţa! "Suntem disperaţi, ne-am săturat să ne spălăm la lighean!"

3221
11

Articole de la același autor

Foarte mulţi cititori ni s-au plâns, în ultima perioadă, că nu au apă caldă de săptămâni bune şi se spală în continuare la lighean, cu apă încălzită pe aragaz, sau merg în vizită pe la rude şi prieteni, pentru a face baie. Unii dintre ei ne-au mărturisit că nu au mai văzut picătură de apă caldă din luna august, alţii din septembrie. La momentul actual, nu ştim exact câţi locatari se află în această situaţie, dar având în vedere numărul celor care ne contactează zilnic la redacţie, tindem să credem că sunt destul de mulţi.





În luna octombrie 2022, oamenii încă se mai spală cu apă încălzită la aragaz, pentru că nu au apă caldă în robinete. Asta în condiţiile în care se ştie prea bine că cea mai importantă măsură de protecție împotriva microbilor este igiena. „La un moment dat, am avut apă caldă timp de 2-3 zile, apoi iar a dispărut. Pur şi simplu, pot număra pe degete zilele în care am avut apă caldă în septembrie, pentru că de când a început octombrie, nici urmă de aşa ceva. Ne spălăm copiii la lighean seară de seară. Nu este normal ceea ce se întâmplă”, ne-a declarat Ana F., o constănţeancă nemulţumită.

„Eu locuiesc în cartierul Tomis II şi nu ştiu ce înseamnă să mai ai apă caldă de la jumătatea lunii august. Suntem disperaţi, am sunat peste tot ca să văd când vom beneficia şi noi de acest «lux», dar până acum nu ne-a putut lămuri nimeni. Eu şi soţul meu suntem în vârstă, nu putem merge prin vecini pentru o baie, aşa cum fac cei tineri. Vrem ca cineva să ne spună exact când se va încălzi apa din robinete, pentru că suntem sătui să stăm nespălaţi”, ne-a declarat Georgeta V., de 75 de ani.

Şi pe bulevardul 1 Decembrie 1918, începând cu blocurile din vecinătatea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi până spre Casa de Cultură sunt persoane care reclamă lipsa apei calde.



„Azi, de exemplu, când am încercat să dau drumul la robinetul de apă caldă, nici măcar rece nu mai curgea, aşa cum s-a întâmplat în zilele anterioare. Noi nu am mai reuşit să facem o baie normală de circa o lună. Am înţeles că sunt lucrări în derulare pentru modernizarea reţelei termice, dar nici să nu ai apă caldă cu săptămânile nu este în regulă”, a spus Paul M. Menţionăm că acestea sunt doar câteva din declaraţiile constănţenilor supăraţi care sună la redacţia „Cuget Liber“ pentru a sesiza lipsa apei calde din locuinţe.

Pentru a afla care este situaţia lucrărilor şi de ce anumite zone din municipiu nu beneficiază de apă caldă, am luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Constanţa. Aceştia ne-au declarat că lucrările de modernizare din oraş au fost demarate în luna iunie şi se întind pe durata a 13 luni. „La acest moment, lucrările se desfăşoară pe bulevardul Lăpuşneanu, dar şi în alte locaţii, pe toate tronsoanele proiectului, plecând din Tomis III până în Poarta 6, Doraly, Oil Terminal etc. Între timp, asigurăm şi provizorate în zonele respective. Acest provizorat înseamnă că prin intermediul ţevilor care sunt la suprafaţă se asigură apa caldă, în timp ce sunt executate lucrările subterane”, au precizat aceştia.



La rândul său, directorul Termoficare Constanţa, Liviu Popa, ne-a declarat următoarele: „La acest moment, nu mai este nimic oprit în oraş, s-a repus totul în funcţiune. Dacă nu vom mai avea avarii, nu vor mai fi întreruperi. Noi, de regulă, avem două tipuri de avarii: cele care apar pe magistrală, care generează oprirea unei zone întinse, pentru că magistrala deserveşte un număr de zeci de puncte termice, iar dacă apare doar pe o ramificaţie dintre magistrală şi punctele termice, atunci impactul avariei este mult mai mic. Până acum, avariile s-au înregistrat pe conductele vechi şi, atunci când este cazul, ca să conecteze tronsoanele de conductele noi, la magistrală, este nevoie de oprirea agentului termic, de golirea unor tronsoane de instalaţie, pentru a putea fi sudate tronsoanele noi. La repunerea în funcţiune, la reîncărcarea reţelei, apar avarii, dar nicăieri în oraş nu a fost oprită apa caldă timp de două luni. A fost oprită cu intermitenţe, dar nu continuu. Singura perioadă lungă în care nu a fost furnizată a fost între 16 şi 31 august”, a adăugat directorul societăţii de termoficare.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sorin
5 octombrie 2022
Umilitor

ADEVARAT!!!!! Domnul Liviu Popa MINTE CU NERUSINARE!!!!!!!! NU AVEM APA CALDA NICI IN SEARA ACEASTA!!!!!!! DIN DATA DE 11 AUGUST CONSTANTA NU ARE APA CALDA!!!!!! LA NR. DE TELEFON DE LA TERMOFICARE NU NE RASPUNDE NIMENI!!!!! CUM SUNT MENTINUTI IN FUNCTIE ASTFEL DE INDIVIZI MINCINOSII??? DE CE PERMITETI ACEST LUCRU, DOMNULE PRIMAR????? AVEM COPII LA SCOALA, BATRANI, CAT NE VOM MAI SPALA LA LIGHEAN???

Un cetatean
5 octombrie 2022
Umilinta

Mințiți dle manager!! Pe 24 septembrie a venit ceva apa calda!!! Nu puteți sa ne umiliți în fata cu asa o minciuna rușinoasă și lipsita de orice fel de justificare!! Chiar ne credeți idioti? Chiar mergeți pana la limita penibilului sa afirmați ca ati dat apa calda când un oraș întreg STIE !!ca abia pe 24 septembrie ati furnizat agentul termic? Suntem un oraș abandonat de autorități și clasa politica!

axa
6 octombrie 2022
nepasare

"PAREREA TA CONTEAZA", OARE???? Sigur, dl. Liviu Popa are centrala proprie, de aceea nu stie ce se intampla cu furnizarea apei calde in Constanta!

Ion
6 octombrie 2022
Apa calda Constanta

VRAJEALA DE POLITICIAN ROMAN... Exact de aproape 2 luni nu a mai curs apa CALDA la robinet. Corect , trebuie modernizata reteaua, e veche, dar trebuie sa o faca "cu cap " nu haotic si fara perspectiva!!! Ei se apuca dar muncitori nu au si nici cum sa faca nu stiu , se apuca doar sa cheltuie si sa si imparta fondurile prevazute pentru aceste lucrari

Constantin
6 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Electrocentrale (cu filtre pe turnurile de evacuare) trebuie sa plătească "taxa CO2", dar zecile de mii de centrale pe gaz și sobe pe gaz și lemne "nu poluiaza", ci (boluiaza) !!! Rromanica te halesc !!!

Mircea
6 octombrie 2022
Huă

Unde trăiți dragi constănțeni, in Germania? Sau acum ați realizat ce înseamnă să trăiți în România! Nu v-ați săturat să deschideți robinetul de apă caldă și apă să vină după jumătate de oră și apă rece să o plătiți ca și apă caldă. Mai sunteți 50000 de familii din 350000 in sistemul de termoficare și vă plângeți! Gândiți că restul au avut cel puțin 10000 de lei și au părăsit sistemul centralizat și din taxele lor vă plătesc jumătate din gigacalorie iar primăria a trebuit să spargă jumătate de oraș și multe sute de milioane să aveți un trai decent, așa că ciocul mic!

gica nespalatu
6 octombrie 2022
lipsa apa calda de 2 luni

directorul termoficare minte cu nerusinare; in ultimele 2 luni a fost apa calda doar vreo 5 zile in 2 etape de cate 1 - 3 zile; in rest fie nu a fost deloc apa calda fie apa calda a fost aproape rece si nu se putea face in nici un caz un dus cu ea; azi 6 octombrie am lasat apa calda sa curga 30 de minute intre 9:20 si 9:50 si apa calda care a venit este aproape rece- probabil are vreo 18 grade - nu se poate face in nici un caz un dus cu ea in conditiile in care pe site termoficare se spunea ieri ca ieri pe 5 octombrie avaria va fi finalizata in jurul orei 16 si se va da apa calda; ce se intampla este o alta avarie sau modernizare ??? pe site termoficare nu este nimic si la telefon dispecerat nu raspunde nimeni de cel putin 3 zile; apa calda pe care directorul termoficare spune ca o da este aproape rece azi si de multe ori in trecut si nu se poate spala nimeni cu ea iar termoficare refuza sa mai comunice la telefon dispecerat sau pe site de anunturi lucrari ceea ce mi se pare o adevarata bataie de joc

un constantean revenit de la Cluj Napoca
6 octombrie 2022
stop minciuna

Domnilor ziaristi, orasul Constanta nu are apa calda si ar trebui sa fiti mult mai incinsivi cu managmentul Termoficare Constanta, care serveste aceleasi minciuni frumos impachetate de ani de zile, de pe vremea raposatului RADET, si cu primarul urbei. Poate ca am intelege pana la un punct lucrarile de orice fel din oras, executate haotic si fara nicio o finalitate, dar sa fim prostiti pe fata si sa fim doar platitori de facturi, impozite NU. Sa nu uitam ca acest oras are cel mai mare pret la gigacalorie din tara. Pentru a merge mai departe avem nevoie de un managment local asumat, nu arogant.

Adrian
6 octombrie 2022
Huă...lui Mirciulica

Poate ca multi nu traiesc in Germania,dar asa cum unii au venit cu pretentia de a intra in UE trebuie sa avem si pretentii ca serviciile fata de clienti sa fie la nivelul corect!Am sa-ti explic de ce Sistemul centralizat e mai bun decat utilizarea centralelor de apartament/casa! Daca se realizeaza un sistem corect de furnizare energie termica(si de energie electrica in acelasi timp) consumul de gaz este mai scazut,poluarea este mai mica!Ma refer la Cogenerare ,asta ca sa afle si Dir. de la Termoficare ca tot este membru COGEN!!!O alta solutie este utilizarea centralelor pe gaz la punctele termice eliminand conductele de transport magistrale!O a 3a solutie centrale de bloc fiindca daca faceti socoteala cat ati cheltuit la un apartament si insumati la bloc de 10 etaje,cea de bloc era putin mai ieftina!!Vorbiti de 10000 lei,altii vorbesc de cat isi permit iar concluzia este ca cel cu o minte deschisa,aplicata face mai mult decat un fanfaron ce se crede buricul pamantului jignind pe cei 50000 clientiPentru mine sunteti un nimeni si cred ca multi sunt ca dumneavoastra de aceea Romania este unde este economic,social....

Răspuns la: Huă
Adăugat de : Mircea, 6 octombrie 2022
Unde trăiți dragi constănțeni, in Germania? Sau acum ați realizat ce înseamnă să trăiți în România! Nu v-ați săturat să deschideți...
Adrian
6 octombrie 2022
Bune si rele

Un lucru bun a fost ca s-a format o singura Companie in loc de RADET si ELCEN,deasemenea ca sunt in derulare proiecte ce trebuiau facute in peste 30de ani!Ce n-am sa inteleg e faptul ca nu e normal sa pui Dir.General pe cel care a dus RADET la faliment tinand cont ca in anii anteriori (si sunt multi!) a avut functii de conducere si nu s-a zbatut pentru proiecte din bani europeni,e adevarat si cu sprijin administratie locala!De mai multi ani privesc cu interes ,nu Declaratiile de avere ,pe cei care fac parte din CA care pesemne ca sunt pusi din cei care au o anumita prioritate politica dar si sprijin la Primarie!Sper ca mai sunt oameni capabili sa faca din Constanta un oras turistic dar si Dir.Generali care au demnitatea de asi da demisia !!!Cea ce este cert in acest moment suntem departe si pierdem mult economico-financiar!!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde