X

Primăria Constanța demontează zvonul unui tun imobiliar. "Vom investi în Palatul Copiilor!"

3470

Articole de la același autor

Vestea că baza sportivă a Palatului Copiilor din Constanța, unitate conexă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, va beneficia de o investiție majoră din partea Primăriei municipiului Constanța a stârnit admirație la adresa inițiatorilor. Dar și numeroase temeri cu privire la viitorul unui teren de aproape 12 hectare, aflat în „buricul târgului”, care la ora actuală nu poate fi exploatat la potențialul maxim.

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, viceprimarul Ionuț Rusu a adus la cunoștința opiniei publice constănțene faptul că, „prin protocolul încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării, Primăria va putea investi în baza materială a Palatului Copiilor și, astfel, Constanța va avea parte de mult mai multe activități culturale, sportive, științifice și educative”.

Reamintim că, în acest an școlar, Palatul Copiilor din Constanța găzduiește numeroase cercuri la care participă circa 5.000 de elevi constănțeni, un record ce dovedește importanța acestei destinații pentru timpul liber de calitate al copiilor acestui municipiu.





Un demers anunțat încă din luna iulie și concretizat acum

Pe fondul prevederilor viitoarelor legi ale educației, cu referire la destinul Palatelor Copiilor din România, care ar urma să devină structuri în subordinea administrației publice locale, iar cadrelor didactice care activează în aceste instituții să li se anuleze statutul de profesori și să fie asimilați cu funcționarii publici, „șeful” IȘJ Constanța, prof. Sorin Mihai, venea, la sfârșitul lunii iulie, cu precizări. La vremea respectivă, anunța că, împreună cu viceprimarul Ionuț Rusu, s-a inițiat un protocol de colaborare cu Primăria Constanța, care să dea posibilitatea finanțării Palatului Copiilor și din bugetul local. „În scurt timp, acest protocol va primi aviz ministerial. Astfel, baza materială va putea fi utilizată în afara programului Palatului Copiilor și de către copii și tineri din Constanța care nu sunt înscriși la activitățile specifice”, transmitea inspectorul general.

Același lucru ne-a fost precizat și de către viceprimarul Ionuț Rusu, ieri, telefonic: „Vor activa cluburile din Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Municipal, pentru că și unul, și altul se adresează tineretului, în mod gratuit. Împreună vor constitui orarul”, a declarat Ionuț Rusu.



Întrebat în mod expres cum răspunde comentariilor cu privire la un presupus tun imobiliar, același viceprimar a răspuns: „Pentru că de atâta vreme se spune să nu ai încredere în politicieni și că întotdeauna vor găsi metode astfel încât să facă promisiuni și să nu se țină de cuvânt, eu am făcut un pas înainte și când am fost la minister le-am spus răspicat să nu schimbe proprietarul, să nu ne dea în administrare, tocmai pentru a evita genul acesta de discuții că locația și-ar putea schimba destinația. Și atunci, conform Legii Educației și conform protocolului pe care noi l-am inițiat și a fost agreat de doamna ministru, nu facem decât să investim în bazele care sunt în clipa de față într-o stare avansată de degradare și să-l redăm publicului cu aceeași destinație. Nu luăm în administrare, nu luăm în proprietate, noi suntem niște investitori, astfel încât să redăm la deplina capacitate și funcționalitate a bazei de la Palatul Copiilor”, a conchis viceprimarul.

Avantaje preconizate

Întrucât, deocamdată, nu se cunosc prevederile protocolului, ne întoarcem la anunțul făcut în luna iulie de inspectorul general, care precizează că acest demers al Primăriei Constanța ar urma să aibă următoarele avantaje: „baza materială va fi reabilitată și modernizată (terenurile de sport, bazin, sală de sport etc); parcul va fi întreținut și reamenajat, putând fi pus la dispoziția constănțenilor ca loc de promenadă; sportul de masă va fi practicat atât în cadrul activităților comune, cât și după-amiaza sau în weekend, într-un spațiu modern; accesul sportivilor de performanță va fi mult mai facil (de exemplu, antrenamentul sportivilor olimpici la înot se va putea derula prin acest parteneriat); se va face o tranziție mai ușoară către înființarea, în subordinea Consiliului Municipal, a Palatului Copiilor, a cluburilor sportive școlare, ca instituții care desfășoară activități extrașcolare/ cu program sportiv suplimentar, conform art. 213, alin. (1) din proiectul Legii Educației Naționale”, a detaliat, în urmă cu trei luni, prof. Sorin Mihai.



Am solicitat un punct de vedere și conducerii Palatului Copiilor, care ne-a declarat că așteaptă să-i fie transmis în mod oficial parteneriatul.

Așteptăm cu interes amănunte legate de actualul conținut al acestui protocol care promite să „resusciteze” o importantă destinație pentru mii de copii și tineri constănțeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5124 secunde